Akşener’den ittifak çıkışı: Maskeli baloya boyun eğmeyiz

Güncelleme Tarihi:

Akşener’den ittifak çıkışı: Maskeli baloya boyun eğmeyiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2023 07:00

CHP’nin işbirliği teklifine ret kararının ardından konuşan İYİ Parti Lideri Akşener, “Adına ittifak dedikleri manda ve himaye tuzağına geçit vermeyeceğiz. Türk milletine ölümü gösterip sıtmaya razı eden bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz. Başkasının yazdığı senaryoya figüran olmayacağız” dedi.

Haberin Devamı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin dünkü Meclis grubunda özetle şunları söyledi: “Sıfır toplamlı ittifak düzenine karşı başlattığımız kutlu mücadele artık yeni bir aşamaya geçti. İki kutuplu siyasetin karşısında Türkiye’nin Demokratik Milli Yükseliş yolculuğunu başlatmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Bugüne kadar nice zorlu günler yaşadık. Nice saldırılara, hakaretlere, iftiralara göğüs gerdik. Bugünden sonra da bizi gül bahçeleri beklemiyor. Tam tersine önümüzde dikenlerlerle, sırtlanlarla, haşerelerle dolu çetin bir yol var. Bu yolda övgü süsü verilen iftiralar duyacağız. Çiçek demetlerinin ardına gizlenen tehditler alacağız.

TETİKÇİLERİNİ ÜZERİMİZE SALACAKLAR

Yüzümüze gülüp tetikçilerini üzerimize salanları göreceğiz. Ancak şunu çok iyi biliyorum ki bunların hepsine dişimizi sıkacak, göğsümüzü gereceğiz. Tüm güçleriyle üzerimize gelecekler. Tekrar tekrar yaylım ateşine tutacaklar. Biz bu filmi daha önce gördük. Biz şerbetliyiz, biz idmanlıyız, biz alışığız. O nedenle tankla da topla da tüfekle de gelseler bize vız gelir, tırıs gider. Yaşadıklarımızı bir düşünün. Bir Allahın kulunun hakikaten taşıyamayacağı oranda ağır şeyler yaşadık. Yaşamaya da devam ediyoruz, kuyruğu dik tutacağız diye öldük. Bu ülkede kimseye yaranamıyoruz, milletimizden başka. 30 senelik siyasi hayatımda azıcık da rahat ettiğim zaman olaydı ya. Hayatım otorite ile dövüşmek ile geçti. Bu nasıl bir şeydir? Azıcık rahat edeydik ya.

Haberin Devamı

BAŞKALARININ KARİYERİNE ZIPLAMA TAHTASI OLMADAN

Adına ittifak dedikleri manda ve himaye tuzağına geçit vermeyeceğiz. Türk milletine ölümü gösterip sıtmaya razı eden bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz. Bu mücadeleyi başkasının yazdığı senaryoya figüran olmadan, başkalarının siyasi kariyerlerine zıplama tahtası olmadan, başkasının sevabına da günahına da ortak olmadan özü başımıza vereceğiz. Ve bu kutlu mücadelede milletimizden başka kimseye de hesap vermeden, hür ve müstakil olarak dimdik yürüyeceğiz. Erlik günü gelip çatmıştır. İYİ Parti’nin tüm neferlerine artık meydan görünmüştür. Tüm teşkilatımızla birlikte meydana çıkacağız. Hür ve müstakil olarak milletimizle buluşacağız. Biz sadece siyasi bir tercih yapmadık. Türk siyasetinde milletimiz için yepyeni bir yol açtık. Çakalların hükmü kurt ayağa kalkana kadardır. Bizim için de vakit artık ayağa kalkma vaktidir. Son gücüme kadar kara kışın karşısında güneşi doğurmanın mücadelesini vereceğim.”

Haberin Devamı

AKŞENER’İN OKUDUĞU NİHAL ATSIZ’LI DİZELER YAVAŞ’A MI

İYİ Parti Genel Başkan Akşener’in grup konuşmasında okuduğu dizeler tartışma yarattı. Akşener, “Milletimizden başka, kimsenin takdirini beklemeden; milletimizden başka kimseye de, hesap vermeden; hür ve müstakil olarak, dimdik yürüyeceğiz. Şair ne diyor?” diyerek, “Türkçülük akımı”nın önemli isimlerinden Nihal Atsız’ın “Varsağılar” şiirinden şu dizeleri okudu: “Erlik günü geldiğinde; yiğitlere şan görünür. Yığın yığın harcanmaya; nice yüz bin, can görünür. Kopunca bir büyük savaş; er tez gider, korkak yavaş. Yüreksize akçayla aş; erlere meydan görünür.”

İYİ PARTİ: MANSUR YAVAŞ’A DEĞİL

Sözlerini de, “Türkiye’nin, İYİ ve cesur evlatları, erlik günü gelip çatmış; İYİ Parti’nin tüm neferlerine, artık meydan görünmüştür” diyerek tamamlayan Akşener’in okuduğu şiirdeki “er tez gider, korkak yavaş” dizeleri ise sosyal medyada gündem oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın hedef alındığı şeklindeki yorumlara ise İYİ Parti’den, “Yavaş’ın ima edilmediği” açıklaması geldi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da “Mansur Yavaş ile hiçbir ilgisi yok. Gerçek dışı, manipülatif benzetmeler” dedi.

Haberin Devamı

İYİ PARTİ’DE BİR İSTİFA DAHA

İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nun (GİK) “hür ve müstakil” olarak yerel seçime girme kararının ardından, partiden bir istifa daha geldi. İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla istifasını duyurdu. Yanıkömeroğlu paylaşımında, “Kurucular Kurulu üyesi olduğum İYİ Parti üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım. Kuruluş amaç ve ilkelerimizden bir süredir uzaklaşmış olmanın üzüntüsü içerisindeyim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemin çıkarlarına öncelik vererek çalışmalarıma devam edeceğim” dedi.

SANDALYE SAYISI 40’A DÜŞTÜ

İYİ Parti’de kasım ayıyla birlikte başlayan istifa silsilesinde ilk olarak Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, “Genel Merkez ile derin görüş ayrılıkları yaşadığını belirterek” partiden ayrıldığını açıkladı. Hatipoğlu daha sonra da AK Parti’ye katılmayı tercih etti. Hatipoğlu’nun ardından da Ankara Milletvekili Adnan Beker, “İYİ Parti çatısı altında artık Ankaralı hemşehrilerim ve yüce Türk milletine daha fazla katkı sağlayamayacağımı düşündüğümden, İYİ Parti’den istifa ediyorum” açıklamasını yaparak, partiden ayrıldığını duyurdu. İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır da önceki gün Parti Merkez Disiplin Kurulu tarafından ihraç edilmişti. Yanıkömeroğlu’nun istifasıyla İYİ Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısı 40’a inmiş oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!