Akşam’ın 'suikast' manşetine tazminat

Güncelleme Tarihi:

Akşam’ın suikast manşetine tazminat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2015 22:38

Ankara 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Emre Uslu, eski CHP Milletvekili Umut Oran ve CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi arasında geçtiği iddia edilen yazışmaları ‘Sümeyye Erdoğan’a suikast’ başlığıyla manşetinden yayımlayan Akşam gazetesini 7500 lira tazminata mahkûm etti.

Haberin Devamı

ANKARA 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Twitter yazışmalarıyla ilgili olarak önemli bir karara imza attı. Mahkeme, Gazeteci Emre Uslu, dönemin CHP milletvekilleri Umut Oran ve Akif Hamzaçebi arasında geçtiği iddia edilen “Sümeyye Erdoğan’a suikast” başlıklı yazışmaları gerçekmiş gibi yayımlayan Akşam Gazetesi’ni tazminat ödemeye mahkum etti. İstanbul Basın Savcılığı da konuşmaları yayımlayan Akşam ve Güneş Gazeteleri hakkında, konuşmaların sahte olduğu gerekçesiyle yayın yoluyla hakaret suçundan toplam 5 ayrı ceza davası açmıştı.

TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Bahse konu haberlerin yayımlanması üzerine Hamzaçebi’nin avukatı İlsu Çatak, Akşam, Güneş ve Star Gazetesi hakkında ayrı ayrı tazminat davaları açtı.

Avukat Çatak dilekçesinde, gerçek dışı haberlerle milletvekili olan müvekkilinin, bir terör örgütü üyesi olarak tanımlanarak iftira atıldığını beyan etti.

Haberin Devamı

Çatak, “Söz konusu haberin gerçeklik vasfını taşımadığından, bu haberin verilme amacı kamu yararından ziyade kin ve öfke tatminine, kamuoyunun husumetini müvekkil üzerine ve buradan da dolaylı olarak milletvekili olduğu siyasi partiye çekmeye hizmet ettiğinden, gerçek dışı ve eleştiri sınırlarını aşan, haberlerle müvekkilimin kişilik haklarının ihlal edildiği tartışmaya yer bırakmayacak şekilde açıktır” dedi.  

İLK TAZMİNAT ÇIKTI

 Açılan davalardan ilki Akşam Gazetesi aleyhine karara bağlandı. Ankara 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, 7 bin 500 liralık tazminatın yayın tarihinden itibaren yasal faiziyle birlikte davacıya ödenmesine karar verip duruşmayı bitirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!