AKP’li vekiller de bilmiyor

Güncelleme Tarihi:

AKP’li vekiller de bilmiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2013 02:09

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Çözüm süreciyle ilgili bilgileri bu ülkenin insanı Kandil’den öğreniyor. Ayıp olan bu zaten. Pazarlıklar yapılıyor ama kimse bilmiyor.

Haberin Devamı

AKP milletvekilleri de bilmiyor” dedi. Dün Çekmeköy Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ÇEKSİAD)’ın kahvaltısına katılan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

KANDİL’DEN ÖĞRENİYORUZ

Masanın bir ucunda Başbakan Erdoğan, diğer ucunda Abdullah Öcalan var. Çözüm süreciyle ilgili bilgileri bu ülkenin insanı Kandil’den öğreniyor. Ayıp olan bu zaten. 76 milyon insanın oraya bakmasına siz ortam hazırlıyorsunuz. Ne olduğunu kimse bilmiyor. Pazarlıklar yapılıyor ama kimse bilmiyor. AKP milletvekilleri de bilmiyor. 5 kişi biliyor 6’ncı kişi yok. Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Biz anayasada değişiklik isterken, kurucu iradenin iradesinin korunmasını istiyoruz. Nedir o? Anayasanın ilk 3 maddesi.

TÜRKİYE MİLLETVEKİLLİĞİ

Dünyada hiçbir ülkede yüzde 10’luk bir seçim barajı yok. Milli iradenin parlamentoya yansıması lazım. Ben A partisine oy veriyorum, B partisi milletvekili çıkarıyor. Rahmetli Özal’ın gündeme getirdiği Türkiye Milletvekilliği’nin yeniden gündeme gelmesi lazım. Yüzde 1 oy alanın da milletvekili çıkarması lazım.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN’IN MAL VARLIĞI

Zamanla birilerinin de Başbakan’ın mal varlığını sormaya hakkı olur. Sen elde ettiğin mal varlığının hesabını ver. Ben her dönem Sayın Başbakan’ın aldığı aylıktan çok daha fazla aylık aldım. Benim malvarlığım meydanda. Malvarlığımı internet siteme koydum. Tamamı helal. Karımın yüzüğünü bile koydum. Malvarlığından biz utanmayız. Benim 3 tane pırlanta gibi çocuğum var, ama hiçbirinin gemisi yok.

KOÇ’A 500 MÜFETTİŞ

Denetimin siyasallaşmaması, intikama dönüşmemesi lazım. Sermaye ürkektir. Türkiye’nin en büyük sermaye kuruluşuna 500 müfettiş ordusuyla baskın yapmak, doğru değildir. Bu ekonomide ayağına kurşun sıkmak demektir, yanlıştır.

TÜRBAN 25 YILI GÖTÜRDÜ

Biz 20-25 yılımızı bir türban olayıyla götürdük. Bütün enerji oraya gitti. Bu ülkeye fes gelirken de büyük kavgalar çıktığını biliyor musunuz? Şapka geldiği zamanda büyük kavgalar çıkmıştır. Şapka kanunu var değil mi? Uygulanıyor mu? Hayatın gerçeğinden koparıyoruz Türkiye’yi. En büyük tehlike dini siyasete alet etmektir. İnanca saygı duyulur. İnancı siyasetin konusu yaparsanız, geri götürürsünüz Türkiye’yi.

Haberin Devamı

İşçi sofrasında

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Çekmeköy’de çanak anten ve otomotiv yedek parçası üreten GESSAT fabrikası ile Altıparmak Bal Tesisleri’ni ziyaret etti. Her iki fabrikada da yetkililerden bilgi alan Kılıçdaroğlu, işçilerler sohbet etti. Altıparmak Bal tesislerinde işçilerle öğle yemeği yiyen Kılıçdaroğlu, hatıra fotoğrafları çektirdi.

BAKMADAN GEÇME!