AK Parti’de değişim kongresi

Güncelleme Tarihi:

AK Parti’de değişim kongresi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2018 23:29

CUMHURBAŞKANI ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, ağustos ayında yoğun bir yerel seçim mesaisi yaşayacak. Erdoğan, AK Parti kongresinde yönetim kadrosunda büyük bir değişime giderek, Türkiye’yi 2023’e taşıyacak isimleri 24 Haziran sonuçlarına göre belirleyecek.

Haberin Devamı

Önümüzdeki 10 günlük süre içinde Erdoğan’ın ofis ve kurullara getireceği isimler açıklanacak. Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerle ilgili çalışmalara da erken başlama kararı alan Erdoğan, 10-11-12 Ağustos’ta parti teşkilatıyla Kızılcahamam Kampı’nda bir araya gelecek. 18 Ağustos’ta da AK Parti Kongresi ve kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılacak. Erdoğan, kongrede partisini yerel seçimlere taşıyacak üst yönetim kadrosunu da baştan aşağı yenileyecek. Yeni sisteme uygun şekilde parti teşkilatında büyük bir değişime gideceği ifade ediliyor.

GENÇLERE ÖNCELİK VERİLECEK
Teşkilatın 24 Haziran’daki başarısı parti üst yönetiminde de etkisini gösterecek. Erdoğan’ın genç isimlere parti kurullarında daha çok ağırlık vereceği, seçimlerde oy kaybı yaşanan yerlerde de eski bakanları, tanınmış ve deneyimli isimleri tercih edeceği belirtiliyor. Tüzüğün de yeni sisteme uyarlanacağı kongreden sonra tüm parti teşkilatı yerel seçimler için sahaya inerek çalışmalara başlayacak. Erdoğan da eylül ayından itibaren seçim gezilerine çıkarak, adaylar için nabız yoklayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Ağustos’taki kongrenin ardından da 26 Ağustos’ta yapılacak Malazgirt Zaferi’nin yıldönümü kutlamalarına katılacak. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!