AK Parti'den AYM'nin HDP kararına tepki

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2023 17:05

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı sonrası gündeme dair konuştu. Çelik, AYM'nin Yargıtay'ın HDP'nin Hazine yardımının bloke edilmesi talebine ilişkin karar verilmesine yer olmadığına hükmetmesini "AYM bu kararı ile teröre karşı alınacak tedbirler açısından zaaf oluşturacak karar almıştır." şeklinde değerlendirdi.

Haberin Devamı

AK Partili Çelik’in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Geçmiş yıllarla mukayese ederek değerlendirmeye devam ediyoruz. Vatandaşımızın beklediği hizmete ara verilemez. Yerel seçimlere giderken kendimizi daha çok anlatmak, hizmetleri daha güçlü şekilde yerine getirmek için temasları sürdüreceğiz. Mukayeseleri il ilçe bazında, tek tek vatandaşımızın bizden beklediklerini yapmaya devam edeceğiz. Bir insanlık çağrısı olarak Diyarbakır annelerine değiniyoruz. İnsan hakları örgütleri Diyarbakır annelerine bu teveccühü göstermedi.

Uluslararası örgütlerinin bu suskunluğunu not ediyoruz. Demokrasinin güçlendirilmesi açısından terörle mücadelenin süreceğidir. Toplumumuzun huzurunu korumak açısından hassasiyet ile yürüttük.

Deprem bölgesindeki yaraların sarılması gündemimizden düşmemiştir. Kendi istedikleri oyları deprem bölgesinden alamayanların depremzede vatandaşlara hakaretlerini unutmadık. Halen hakaretler geldiğini duyuyoruz. Kendi utançları olarak kalacaktır. Seçime endeksli mesele değildir. 

Haberin Devamı

Şehirlerimizi afetlere hazırlıklı hale getirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Siyasi irade bu çalışmaları yürütmekte. Milyonlarca binada incelemelerde bulunuldu. Hasarın giderilmesi amacı ile 680 bin konut inşa edilecek. Konutları teslim etmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. 131 bin konutun ihalesi yapıldı. Köy evleri olarak 168 bin180 konut yapılması ön görüldü. 4 milyon kişiye yemek hizmeti sürdürülmekte. 9 bin 105 iş yerinin yapılması tamamlandı. 

KİRALARLA İLGİLİ İLETİLEN PROBLEMLERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Vatandaşlarımıza küresel ekonomik sorunlar, pandemi, Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle ülkemizin de bu tablodan etkilendiğini ifade ettik. Cumhurbaşkanımızın dirayetli siyaseti ile bunu biz çözeceğiz. Kiralarla ilgili iletilen bütün problemleri yakından takip ediyoruz. Bütün paydaşlarla birlikte enflasyonun tek haneye inmesi için yine hükümetimiz Türkiye Yüzyılı'nı kucaklayacak politikaları hayata geçirecek. Seçimden önce söylediğimiz gibi, bundan sonra da bu sorunları biz çözeriz dedik. Enflasyonun tek haneye indiğini göreceğiz. Türkiye Yüzyılı dediğimizde içinde ülkemizin sosyal ekonomik pek çok proje ve hedefi içermekte. Bölgesel, dünya barışına da Türkiye katkı vermekte. NATO tarafı ile bir toplantı gerçekleştirildi. Attıkları adımlar var. PKK'lıları iade ettik, diyorlar. Yasaların güçlü şekilde uygulanması gerekiyor. Bize iade ettikleri 2 kişi terörle bağlantılı kişiler değil. Beklentimiz terörle bağlantılı kişilerin iade edilmesi. İlkesel bir standart getirilmesi gerekiyor. 

Haberin Devamı

Türkiye egemen devlettir. Kendi güvenliğini saplayacak kudrete sahiptir. Türkiye'nin milli güvenliğine dönük ihtiyaçları açısından değerlendirmelerin objektif tarafı yoktur. Siyasi şımarıklıktır. Bir müzakerenin ortaya çıkması için KKTC'nin egemenliğinin tanınması gerekmektedir. ABD ve AB'nin Rumlar ile tatbikat yaparak süreci zehirleyen tutumlarından vazgeçmelidir. Hiçbiri adadaki soruna fayda sağlamaz. Kıbrıs Türkünün eşitlik haklarına saygı duyulmalı. 50 senedir yürütülen oyalama siyasetinin değişmesi gerekiyor. Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ve vize serbestisinde adımlar atılabilir. 

Türkiye Yüzyılı açısından cumhurbaşkanımızın barış siyasetini Kafkaslarda yürütmeye devam etmesidir. Sayın Aliyev ile ortak kararlar alarak ortaya koymuştur. Cumhurbaşkanlığı görevine başlama törenine gelmesi iyi niyeti göstermektedir.

Haberin Devamı

SURİYE İLE NORMALLEŞME GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DESTEKLENMEKTE

Haziran'da Astana'da bir toplantı yapılacak. Türkiye, Rusya, İran, Suriye Dışişleri Bakan Yardımcıları katılacak. Biz siyasi süreci desteklemeye devam ediyoruz. 10 Mayıs'ta bir yol haritası hazırlanmıştı. Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme güçlü bir şekilde desteklenmektedir. Türkiye ile Mısır arasında yürüyen normalleşme önemlidir. Son derece güçlü bir vizyonla yürümektedir. İnşallah yakın dönemde devlet başkanlarımızın bir araya gelmesiyle bu süreç bölge barışı, enerji güvenliği açısından son derece kıymetli sonuçlar doğuracaktır.

Berlusconi'nin vefat ettiği haberi gelmişti. Sayın Cumhurbaşkanımız, sayın Dışişleri Bakanımız ve benim cenazeye katılmamızı söylemişlerdi. Biz de o cenazeye katıldık. Bir anıyı sizinle paylaşmak isterim. 3 Kasım seçimlerinde partimiz zaferle çıkmıştı. Türkiye'deki statükonun acımasız mengenesinin siyaset ve demokrasi üzerindeki kıskacı devam ediyordu. Sayın Cumhurbaşkanımızın üstündeki siyasi yasak kalkmamıştı. Birileri bunu meşrulaştırmaya çalışıyordu. İlk olarak Berlusconi sayın Cumhurbaşkanı aradı 'seçimden birinci çıktınız, meşru bir sonuçtur, seçimin meşru galibi sizsiniz, üzerinizdeki bu yasağı kabul edilemez buluyoruz' dedi ve sayın Cumhurbaşkanımızı İtalya'ya davet etmişti. Ve Berlusconi'nin verdiği yemekte uzun uzun konuşuldu. Orada Cumhurbaşkanımız Türkiye'nin AB üyeliği sürecine destek vermelerini ifade ettiler. Berlusconi sayın Cumhurbaşkanımıza 'Siz bir dostun evindesiniz, ben size sonuna kadar destek vereceğim' dedi. Bu ilişki bu şekilde sürdü. İtalya'nın geleneksel desteğinin faydasını da gördük. Lüksemburg'un olumsuz tavrıyla müzakere tıkanmıştı. O zaman Berlusconi ve Almanya şansölyesinin desteği ile müzakere tarihi alınmış oldu.

Haberin Devamı

Fransız parlamentosu basiretsiz bir karar aldı. Müslümanlık üzerinden Türkiye'nin Fransa'ya müdahale ettiği söyleniyor.  Burada Fransa meclisinin radikalizme karşı duruş nedeniyle Diyanet İşleri'mize teşekkür etmesi gerekirken bu raporu yayınladılar. Kendi firmalarının PKK ve DEAŞ gibi terör örgütleri ile içli dışlıdır. Diyanet'in hedef gösterilmesi radikalizme alan açar. İslamafobi bir insanlık suçudur. 

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Komisyonun toplantısına saygı göstermemiz gerekiyor. O tarihte karar çıkıp cumhurbaşkanımızın önüne geldikten sonra açıklanacaktır. 

Cumhurbaşkanımızın biyografisinde Türkiye Cumhurbaşkanı yazıyor. Sezer döneminde Türkiye Cumhurbaşkanı kullanılmıştır. Cumhuriyeti neden geçirmediniz deniyor. Ya bilgisizlikten ya kötü niyetten söyleniyor bu. Geçmiş cumhurbaşkanları döneminde de bu şekilde yapılmış. Türk Dil Durumu tekrar olur demektedir. YSK da bunu bu şekilde kullanmaktadır. Bu şekilde kullanılması doğru bir yaklaşımdır. 

Haberin Devamı

CHP'DEKİ DEĞİŞİM TARTIŞMALARI

CHP kurultaylar partisidir. Genel başkan değişsin diyenlerin kendilerini de bu değişime katmaları gerekir. İsimler üzerinden tartışıyorlar. Bu bir siyaset yapma biçimi ile ilgili bir meseledir. Burada siyaset tarzının değişimi ile ilgili tartışılmalı. Orada genel başkan değişsin diyenlerin ortaya koyduğu siyasi bir tutum da yok. O kalmış bu gitmiş bizim için fark etmez.

Bu saldırı hiç arzu etmediğimiz şiddet döngülerini ortaya çıkarabilecektir. Yasa dışı yerleşmişlerin engellenmesi açısından adımların atılması gerekiyor. Tutumumuzdan taviz vereceğiz anlamına gelmiyor. 

600 kişilik göçmen teknesini acımasızca Yunan sahil güvenliği yitmeye çalışırken kaza meydana geliyor ve insanlar hayatını kaybetti. Gözlem yapacak gözlemlerin olması gerekiyor. Göçmenlerin botlarını şişleyip kasten ölüme sürüklüyorlar. Yunanistan'ın ortaya koyduğu eylemler insanlık suçu olarak incelenmesi gereken eylemlerdir. Sessiz kalınması utanç verici iki yüzlülüktür. Ege, göçmen mezarlığına çevrilmektedir.

Garip bir şekilde bir eski CHP vekili genel başkanına oy vermemiş. Kendileri açısından değerlendirmesi gereken bir durum. Bu CHP'nin siyasi denklem kurma kabiliyetsizliği ile ilgilidir. Bunun üzerinden sağ siyaset tartışması çıkarmaya çalışılıyorlar. Bu komik bir durum.

AYM'NİN HDP KARARI

Dünyadaki AYM kararlarında hukuk devletinin korunması için en güçlü tedbirler teröre karşı alınır. Terör, paylaştığımız bütün insani değerlerin düşmanıdır. Burada AYM bu kararları alıyor ama, AYM, meşru mekanizmalar içinde elde ettiği hakları istismar ederek, teröre dönük olarak bir dayanak oluşturmaya çalışan, terör propagandasına dönük bu olarak kaynakları harcayan tutumlar karşısında herhangi bir değerlendirme yapmıyor. Siyaset üzerinde 2 tür vesayet çıktı. Biri askeri vesayetti bugün de siyasetin belli bölümü terör örgütü vesayet altında tutmakta. AYM bu kararı ile teröre karşı alınacak tedbirler açısından zaaf oluşturacak karar almıştır. 

Şimdiye kadar böyle bir konu hiç gündeme gelmedi. (Genel af)

 Şehitlerimizin aziz hatırasına sahip çıkmasının yolu terör örgütlerine karşı ile mücadele ile gerçekleşir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!