Ahlaksız okul müdürüne taciz davası

Güncelleme Tarihi:

Ahlaksız okul müdürüne taciz davası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2023 07:00

Yardımcısı Filiz K.’yi “Mini etek giy, yürekleri hoplat” diyerek taciz ettiği iddiasıyla okul müdürü Mehmet K. hakkında 3 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Filiz K., diğer okul müdür yardımcısının “Müdürüm dudağınız kurumuş” sözü üzerine Mehmet K.’nin kendisine dönerek “Uzun zamandır öpüşemiyorum” diyerek tacizlerine devam ettiğini de öne sürdü.

Haberin Devamı

ANKARA Keçiören’de bir ilkokulda müdür yardımcısı olarak görev yapan Filiz K., dava dosyasına göre, okul müdürünün kendisine cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle şikâyette bulundu. İfadesi alınan Filiz K., okul yöneticilerinden oluşan bir WhatsApp gurubu bulunduğunu, grup üyelerinin okul müdürü Mehmet K. ve diğer müdür yardımcısı Yunus A.’dan oluştuğunu belirterek, şu iddialarda bulundu:

‘BU DA SENİN PAYIN’

“9 Temmuz 2022 günü kurban bayramının ikinci günü kurban kesim alanında bulunduğum sırada Mehmet ve Yunus, WhatsApp gurubundan ‘İdareciler fultayım çalışıyor’ diyerek ikisinin bulunduğu resim attı. Bunun üzerine de ben de Kızılcahamam’da kurban kestiğim ana ait bir fotoğraf çekerek aynı gruptan paylaştım. Bu şekilde yazışma yapıldığı sırada Mehmet K. birden kesmiş oldukları hayvanın sadece cinsel organının bulunduğu resmi attı ve akabinde hemen birden aynı resmi tekrar geri sildi. Akabinde de ‘Bu da senin payındır ha’ diyerek altına yazı yazdı. Ekran görüntüsü alamadığımdan dolayı kendisini konuşturmak adına yazılar yazdım. Kendisi resim hakkında sadece ‘Boşver Rahmi Bey’e lazımdı’ diyerek geçiştirdi.

Haberin Devamı

‘EPEYDİR ÖPÜŞMÜYORUM’

Ağustos ayı içinde, kendi odasında çalışmaya zorladı, bana ‘Mini etek giy, parfüm sık, gel benim bilgisayarımdan çalış, şifreler orda kayıtlı’ dedi. 7 Ekim 2022 günü müdür Mehmet K. bana ‘Toplantı var, odama gel’ diye telefon açtı. Odasına gittiğimde Yunus Bey ile ikisi odada oturmakta idiler. Ben girdikten sonra Yunus Bey, ‘Müdürüm dudağınız kurumuş’ dedi. Müdür bana dönerek ‘Uzun zamandır öpüşmüyorum da ondandır diyerek’ cevap verdi. Ben de kendisine ‘Niye bana söylüyorsunuz eşinize bakarak söyleyin’ dedim. Müdür ve Yunus Bey sürekli olarak bana ‘Evde kaldın, seni satamadık, senden para kazanamadık’ diyerek dalga geçmekte ve rencide etmektedirler. Aysu Hanım da bunlara şahittir.”

SUÇLAMALARI REDDETTİ

İfadesi alınan şüpheli okul müdürü Mehmet K. ise hakkındaki suçlamaları reddederek, “Kurban bayramında koçun özel bölgesine ait fotoğrafı yanlışlıkla idareciler gurubuna attım. ‘Mini etek giy, parfüm sık, gel benim bilgisayarımda çalış’ gibi sözler demedim. Suçlamaları kabul etmiyorum. Kendisi bana iftira atmıştır” dedi.

Haberin Devamı

Savcılık, 16 Ağustos tarihinde soruşturmayı tamamlayarak şüpheli müdür Mehmet K. hakkında, ‘nitelikli cinsel taciz’ suçundan 3 yıla kadar hapis talebiyle Ankara 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkemenin kabul ettiği iddianamede, şüphelinin alınan ifadesinde üzerine atılı suçlamayı kabul etmediği, WhatsApp üzerinden gönderilen fotoğrafı yanlışlıkla gönderip hemen sildiğini ve ilgili fotoğrafı Rahmi isimli kişiye gönderdiğini beyan ettiği ve ilgili mesajları dosyaya sunduğu, dosya kapsamında şüpheli tarafından sunulan mesaj dökümleri incelendiğinden şüphelinin fotoğrafı aynı dakika Rahmi isimli kişiye gönderdiğinin tespit edildiği, o nedenle bu iddia yönünden şüpheli savunmasına itibar edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

‘MİNİ ETEK GİY...’

İddianamede, tanık Aysun’un beyanlarından şüphelinin müştekiye hitaben “Mini etek giy, yürekleri hoplat” dediğini duyduğunu söylediği de belirtilerek, “tanık beyanları ve dosya kapsamında şüphelinin müştekiye cinsel amaçla ‘Mini etek giy, yürekleri hoplat’ şeklinde söylediği, bu şekilde üzerine atılı suçu işlediği, şüpheli hakkında kamu davası açılması için yeterli delil bulunduğu anlaşılmıştır” denildi. Mahkeme 7 Mart 2024 tarihinde ilk duruşmanın yapılmasına karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!