Adliyede önünde cinayete  istenen ceza belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Adliyede önünde cinayete  istenen ceza belli oldu
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 05, 2018 11:22

Kartal'daki Anadolu Adliyesi’nde görülen bir cinayet davasında iki grup arasında yaşanan kavganın ardından, adliye çıkışındaki silahlı saldırıda Salih Hakyolu’nun (38) ölümüne, Barış Güngör’ün (37) ise yaralanmasına neden olan şüphelilerle ilgili soruşturma tamamlandı. Savcılık, Fahri Keklik ve 3 şüpheli hakkında, 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenledi.

Haberin Devamı

Adliyede önünde cinayete  istenen ceza belli oldu
Maltepe’de, 28 Ağustos 2016’da Ramazan Tosun’un öldürülmesiyle ilgili davanın ardından, 24 Ağustos 2017’de B blok eksi dördüncü katta bulunan çay ocağında, tutuksuz sanık Fahri Keklik’in yakınları ile karşı gruptan olan tutuklu sanıklar İsrafil ve Hamza Kaşıkçı’nın yakınları ve arkadaşları arasında arbede yaşandı. Arbede sırasında başına sandalye isabet eden Fahri Keklik’in adamı Yusuf Özmen yaralandı. Polis ekipleri ve özel güvenlik görevlilerinin müdahalesi ile taraflar adliye dışına çıkartıldı. Hamza ve İsrafil Kaşıkçı’nın yakınları ve arkadaşları adliyenin arkasında Mustafa Kemal Caddesi üzerindeki çay bahçesine gitti. Grup burada oturduğu sırada, içinde Fahri Keklik’in adamları olduğu iddia edilen üç kişinin bulunduğu 34 AS 569 plakalı siyah Mercedes marka otomobilden, grubun üzerine ateş açıldı. Kaşıkçı kardeşlerin arkadaşı Salih Hakyolu (38) göğsünden, Barış Güngör (37) ise bacağından yaralandı. Olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırılan yaralılardan Salih Hakyolu tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

KAÇARKEN KAZA YAPTILAR

Silahlı saldırıyı gerçekleÅŸtirdikten sonra kaçmaya çalışan üç kiÅŸi, cadde üzerinde seyir halindeki iki otomobile çarptıktan sonra otomobillerini bir benzinliÄŸe bırakarak yaya olarak kayıplara karıştı. Polis, olaydan bir gün sonra saldırganlar Hasan Özmen, Mihca Akış ve Yusuf ErdoÄŸan ile azmettirici olduÄŸu iddia edilen Fahri Keklik’i gözaltına aldı. Adliyeye çıkartılan şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.Â
Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan Anadolu Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelileri azmettirdiği iddia edilen Fahri Keklik (38) hakkında, ‘kasten öldürmeye azmettirme’ suçundan müebbet, ‘kasten öldürmeye teşebbüs suçuna azmettirme’ suçundan ise 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenirken, saldırının gerçekleştirildiği otomobilden silahı ateşlediği iddia edilen Mihca Akış (20) ile otomobilde bulunan Hasan Özmen (22) ve Yusuf Erdoğan (21) hakkında ise, ‘Kasten öldürme’ suçundan müebbet ve ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.
Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamenin kabul edilmesinin ardından şüphelilerin yargılanmasına başlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!