Adana'da sahte müfettiş operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Adanada sahte müfettiş operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2008 16:40

Adana'da, kendilerini Sağlık Bakanlığında görevli müfettiş olarak tanıtıp iş yeri sahiplerinden rüşvet almaya çalıştıkları öne sürülen 2 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Obalar Caddesi'nde matbaa malzemesi satan Nafiz K'yi telefonla arayan Berkant O. (36), kendini Sağlık Bakanlığında görevli müfettiş olarak tanıtarak, iş yerinde zehirli atıklar tespit edildiğini söyledi.

Bu suçun cezasının büyük olduğunu, ancak “küçük bir bağışla” bu sorunun çözülebileceğini ifade eden Berkant O, iş yeri sahibinden 20 bin YTL talep etti.

Nafiz K'nin durumu bildirmesinin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Berkant O. ile yeniden temas kurdu. İş yeri sahibi, istenilen 20 bin YTL'nin çok olduğunu belirterek, pazarlıklar sonucu Berkant O. ile 2 bin YTL'ye anlaştı.

Polis ekipleri, Nafiz K'nin vereceği paranın seri numaralarını belirleyerek, operasyonu başlattı. Nafiz K'nin iş yerine gelerek parayı alan Berkant O. ile arkadaşı Taner C, gözaltına alındı.

Daha önce de aynı yöntemle bazı iş yeri sahiplerinden rüşvet almak istedikleri tespit edilen zanlılar, Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından “Unvan kullanmak suretiyle dolandırıcılık” suçundan adliyeye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!