Açıklamanın ardından ‘planlı’ ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Açıklamanın ardından ‘planlı’ ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2011 00:00

Genulkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’in CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptığı ziyaret, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’un “Kağıttan kaplan” benzetmesi ve Genelkurmay Başkanlığı’nın Batum’a cevap niteliği taşıyan açıklamasının gölgesinde gerçekleşti.

Münih ertelemesi

Geçen hafta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret eden Koşaner’in CHP’ye yapacağı nezaket ziyareti, Kılıçdaroğlu’nun Münih Güvenlik Konseyi toplantısına katılacak olması nedeniyle ertelendi. Önceki gün Münih’ten dönen Kılıçdaroğlu, sekreteryası aracılığıyla Genelkurmay’a dün için randevu verdi.

Koşaner’in ‘hassasiyeti’

Ziyaretin yapılmasından saatler önce TSK’nın açıklaması kamuoyuna duyuruldu. Bu durum CHP cephesinde, “Koşaner görüşme öncesinde resmi açıklama yaptırarak, kamuoyuna ‘Batum’un sözlerine tepkisini Kılıçdaroğlu’nun yüzüne söyledi’ türünden spekülasyonların önüne geçmek istedi. Kamuoyuna, ‘Sabahki açıklamanın ziyaretle ilgisi yok’ mesajı verildi.

Ortadoğu ve PKK
Haberin Devamı

BATUM VE ÇELİK NE DEMİŞTİ?

Önceki gün, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şubesini ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, ciddi bir mücadelenin içerisinde olduklarını, herkesin birbirine destek vermesi gerektiği belirterek, “Koca bir askeri yıktılar, meğer kağıttan kaplanmış, biz bunu asker zannedermişiz, meğer ABD içini oymuş. O koca ağacı hop diye yıktılar. Ancak CHP'yi yıkamadılar” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ise "Türkiye bugün Mısır gibi olmaz. 28 Şubat ve 27 Nisan başarılı olsaydı, asıl o zaman burada olurdu" dedi.

Koşaner’i CHP Genel Merkezi’ne gelişinde genel başkan yardımcıları Gürsel Tekin ve Gülsün Bilgehan ile Kılıçdaroğlu’nun Özel Kalem Müdürü Hamret Şafak Erdemiş karşıladı. Yaklaşık 35 dakika süren görüşmede Koşaner, Kılıçdaroğlu’na ağırlıklı olarak TSK’nın Arap ülkelerindeki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerini sundu, ‘PKK ateşkesi’ sonrasındaki olası gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Görüşlerini aktardı

Kılıçdaroğlu ise TSK’yla ilgili görüşlerini yineledi, Münih Güvenlik Konferansı’yla ilgili değerlendirmelerini aktardı. Koşaner’i Genel Merkez’den uğurlayan Kılıçdaroğlu, gazetecilerin “Sayın Batum’un açıklamaları görüşmede gündeme geldi mi?” sorusuna, “Hayır” yanıtını verdi.

İŞTE TSK'NIN AÇIKLAMA YAPMASINA NEDEN OLAN SİYASİLERİN SÖZLERİ

BATUM: "ASKER KAĞITTAN KAPLANMIŞ"

ELİTAŞ: BATUM NE SÖYLEDİĞİNİN FARKINDA DEĞİL

BATUM: "TSK ÜZÜLÜRSE BEN DE ÜZÜLÜRÜM"

Haberin Devamı

GENELKURMAY BAŞKANI KOŞANER'İN CHP ZİYARETİ / FOTO GALERİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!