İşte Genelkurmay'ın açıklama yapmasına neden olan sözler

Güncelleme Tarihi:

İşte Genelkurmayın açıklama yapmasına neden olan sözler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2011 12:44

AK Parti ve CHP'den üst düzey siyasilerin 6 Şubat'ta bazı gazetelerde TSK'ya yönelik değerlendirmeleri yer aldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "Türkiye bugün Mısır gibi olmaz. 28 Şubat ve 27 Nisan başarılı olsaydı, asıl o zaman burada olurdu" derken CHP'li Süheyl Batum ise, "Koca askeri yıktılar. Meğer kağıttan kaplanmışlar, biz onları asker zannettik. ABD içini oymuş. Ancak CHP'yi yıkamadılar" ifadelerini kullanmıştı.

AK Partili Bekir Bozdağ ise CHP'li Batum'a tepki gösterirken, "Asker darbe yapsaydı, demokrasiye müdahale etseydi, CHP ye göre kahraman olacaktı. Milletin iradesine saygı duyunca kağıttan kaplan oldu, ABD içini boşaltmış oldu. Bu TSK'ya yapılmış en büyük hakarettir. Bu ayrıca CHP'nin milletten ümidini kesip milli irade dışında iktidar aradığının da somut bir itirafıdır. CHP zihniyeti, darbe yapmayan askeri sevmez" demişti.

İşte askerin açıklama yapmasına neden olan o sözler:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik (Adana Kozan, AKP DAnışma Meclisi toplantısı): Geçmişte MGK'da acaba bu ay ne çıkacak diye kara kara düşünülürdü. Keşke AK Parti daha önce iktidara gelseydi, Türkiye demokrasi gömleiğini, daha önce giymiş olacaktı. 2002 öncesinde Türkiye'deki uygulama Mısır'dan ve Tunus'tan farksızdı. Türkiye'de 28 Şubat ve 27 Nisan başarılı olsaydı, asıl o zaman Mısır'daki yürüyüşler burada olurdu. 28 Şubat süreci başarılı olsaydı, tasfiye edilmeseydi, kendi kafasına göre bir dikta rejimi kursaydı, 27 Nisan'da verilen muhtıraya karşı başbakanımız, hükümetimiz ve partimiz dik turmasaydı, 27 Nisan muhtırasıyla varılmak istenen yer, Türkiye'deki demokrasiyi akamete uğratma çabası başarılı olsaydı, Türkiye'de öyle bir düzen kurulsaydı, işte bir gün gelirdi, o düzenin boğuculuğundan kurtulmak için halkımız o düzene karşı yürüyüşe geçerdi. Dolayısıyla burada mukayeseyi yanlış yapıyorlar. Bugün Saddam'ın cumhuriyet şeklinde yönettiği ülke aslında bir avuç zümrenin elindeydi. Bugün ise cumhuriyet halkın cumhuriyetidir...

... O rejimlerin benzeri Türkiye'de 60 darbesiyle kurulduğu zaman ve bir başbakan şehit edildiği zaman, bu millet yürüyüşe geçti. Nasıl yürüyüşe geçti, ilk olarak ondan önce tep parti diktatoryasına karşı yürüyüşe geçmişti, rahmetli Menderes'i iktidara getirmişti. Buna karşı ne yaptılar, işte o Tahrir Meydanı'nda develerle saldıranların, insanları ciplerle ezenlerin yaptığı bu ülkenin üzerinden darbeyle geçtiler ve bir Başbakan'ı şehit ettiler."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum (Zonguldak Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi): Koca bir askeri yıktılar, meğer kağıttan kaplanmış, biz bunu asker zannedermişiz, meğer ABD içini oymuş. O koca ağacı hop diye yıktılar. Ancak CHP'yi yıkamadılar.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ (Süheyl Batum'un sözlerine tepki olarak gazetecilerin sorusu üzerine): Asker darbe yapsaydı, demokrasiye müdahale etseydi, CHP ye göre kahraman olacaktı. Milletin iradesine saygı duyunca kağıttan kaplan oldu, ABD içini boşaltmış oldu. Bu TSK'ya yapılmış en büyük hakarettir. Bu ayrıca CHP'nin milletten ümidini kesip milli irade dışında iktidar aradığının da somut bir itirafıdır. CHP zihniyeti, darbe yapmayan askeri sevmez
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!