Acemi kasap strese sokar

Güncelleme Tarihi:

Acemi kasap strese sokar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2018 22:15

TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kurban kesiminde acemi kasaplara dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Hayvan kesim işleminin mutlaka deneyimli kişilerce yapılması gerektiğini vurgulayan Bayraktar, ancak bu yolla kesim hataları ve hayvanların strese sokulması sonucu et kalitesinin düşmesi, acemi kasapların kendilerine ve çevrelerine vereceği zararın önlenebileceğini söyledi. 

NASIL KORUMALI
Bayraktar, kurban etlerinin muhafazasına ilişkin de “Etler, parçalar halinde temiz kaplara konulmalı ve güneş görmeyen serin bir yerde hava alması sağlanarak kesim sıcaklığının oda ısısına düşmesi beklenmeli. 5-6 saat sonra ise buzdolabına kaldırılmalıdır. Etler henüz kesim sıcaklığında iken buzdolabına poşetlerle veya hava alamayacak bir durumda üst üste konulmamalıdır” dedi.

Bu bayram 850 bini büyükbaş, 2 milyon 800 bini küçükbaş olmak üzere 3 milyon 650 bin baş hayvan kesilmesinin beklendiğini de belirten Bayraktar, bunun 101 ülkenin büyükbaş, 135 ülkenin de küçükbaş hayvan varlığından daha fazla olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!