AB'ye: Nazi sizsiniz

Güncelleme Tarihi:

ABye: Nazi sizsiniz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2016 23:22

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Batı’dan yöneltilen eleştirilere, “Utanmadan, ellerine bulaşmış kana aldırmadan bize Nazi benzetmesi yapıyorlar. Nazi sizsiniz. Nazi zihniyeti Doğu’da değil, Batı’da ortaya çıkmıştır” yanıtını verdi. Erdoğan, dün Yeşilköy CNR Fuar Merkezi'nde düzenlenen MÜSİAD Kongresi’nde özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

NİHAİ KARARINIZI VERİN
Bir taraftan PKK’yı terör örgütü ilan edeceksin, öbür taraftan yöneticilerine, mensuplarına Avrupa Parlamentosu’nun kapılarını açacaksın. Bu ne menem bir iş? Buna evet demek mümkün mü? Bu ikiyüzlülüğün ta kendisidir.

(Avrupa’dan “Türkiye’nin AB müzakereleri gözden geçirilmelidir” diyen siyasetçilere yanıt verirken) Geç kaldınız ya. Hadi bir an önce gözden geçirin. Ama gözden geçirdiğiniz zaman ertelemeyin ha. Nihai kararınızı verin. Eğer Türkiye terörle haysiyetli bir şekilde mücadele ediyor diye siz, AB müzakerelerini gözden geçirecekseniz, geç kaldınız. İRA ile mücadele edenler, Batasuna ile mücadele edenler, bu mücadeleyi nasıl ettiyseler, biz de ediyoruz ve edeceğiz. AB ile müzakere içinde olduğumuz yarım asırlık süre boyunca, Türkiye’nin sabır taşı sürekli test edilmiştir. Bugün aynı kibirli tavrı, mülteciler krizi meselesinde yaşıyoruz

TERÖRİSTLERE KAPILARI AÇIK
Yargı üzerine düşen görevi yaparken bunların bir kısmı kaçıp Batı’ya gitti mi, Avrupa’ya gitti mi? Buradan kaçıp giden teröristlere kim kapısını açıyor? Bakıyorsunuz Batı’nın yöneticileri, cumhurbaşkanları, başbakanları, bakanları kapı açıyor. Bu, bumerang gibi sizi vuracaktır ve çok kötü vuracaktır.

Utanmadan, ellerine bulaşmış kana aldırmadan bize Nazi benzetmesi yapıyorlar. Nazi sizsiniz. Nazi zihniyeti Doğu’da değil, Batı’da ortaya çıkmış ve felaketlere yol açmış bir zihniyettir. İnsanların toplu katledilme fikirlerinin kaynağı Batı’dır. Solingen’de yakılarak katledilen vatandaşlarımızın hesabını veremeyenler, bize dil uzatamaz.

HEPSİNİN ADRESİNİ BİLİYORUZ
Madem Avrupa’da birileri ‘Siyasi sığınmacı olarak kim gelirse kucak açmaya hazırız’ diyor, öyleyse teröristlere, terör destekçilerine değil, Suriyeli mazlumlara, Afrikalı mağdurlara kucağınızı açın. İmkânlarınız, teröristlere dahi sahip çıkacak kadar genişse neden mültecilere kapınızı kapatıyor, sınırlarda, insanlık dışı muamelelere tabi tutuyorsunuz? Biz hangi ülke bu teröristlere silah veriyor, bunları biliyoruz. Hepsinin adresi bizde şu anda biliniyor. Kapılarına gelenlere bir lokmayı çok görenlerin, terörist yardakçılarını saraylarında ağırlamasının başka izahı yoktur.

(Tutuklu HDP’lilerle ilgili) Siyasi parti liderleri bile gidiyor ifadesini veriyor. Sen de aynısını yapsaydın. ‘Bizim arkamızda PKK var, YPG var’ dediniz. Gelsin onlar seni kurtarsın. Bizim arkamızda terör örgütleri yok, halk var.

BAKMADAN GEÇME!