Erivan’daki tabloya herkes imrenecek

Güncelleme Tarihi:

Erivan’daki tabloya herkes imrenecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2008 00:00

Gül’ün Erivan’a yapacağı tarihi ziyaret, Türkiye’deki Ermeni Cemaati’ni heyecanlandırdı. Taksimspor’un başkanı Garo Hamaciyan, "Hrazdan Stadı’nda, ülkemize ayrılan yerde olacağız. Ve elimizde ülkemizin bayrağı olacak" derken, Şişlispor’un başkanı Gazaros Unan da ekledi: İmrendiren tablo olacak.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’nın Ermenistan-Türkiye maçını birlikte izleme davetini kabul etmesi, Ermeni Cemaati’nin kurduğu, ’Tak tak tak, sim sim sim, Taksim Taksim tak’ tezahüratıyla ün salan Taksimspor ve Şişlispor’da heyecan yarattı. Taksimspor Kulüp Başkanı Garo Hamaciyan, "70 kişilik bir grupla Ermenistan’a gideceğiz. Dışımızdaki organizasyonlarla beraber bu sayı 250’e ulaşır. Maçın oynanacağı Hrazdan Stadı’nda, ülkemize ayrılan yerde olacağız. Ve elimizde ülkemizin bayrağı olacak" bilgisini verdi. Hamaciyan, Türk Futbol Federasyonu’nun isteğiyle, Türkiye-Şili maçını izlemek üzere Türkiye’ye gelen Ermenistan Teknik Direktörü Jan Paulsen’e kendilerinin refakat ettiğini de belirterek, "Hava güzel. Ermenistan’daki akrabalarımız büyük bir mutlulukla bizi bekliyorlar" dedi.

Gül’e özel tezahürat

Şişlispor Kulüp Başkanı Gazaros Unan da, "Cumhurbaşkanımız Gül’ün bu tarihi kararına, biz de tribünlerdeki yerimizi alarak cevap vereceğiz" diyerek, Gül için özel bir tezahürat hazırlamaya çalıştıklarını söyledi. Unan, şöyle konuştu: "Her maçta olabilecek ufak-tefek protestolar olabilir. Onun dışında her şey dostluk içinde geçecek. Diasporadaki Ermenilerin de maça yoğun ilgisi var. Bu maçta yalnızca iki cumhurbaşkanı ve futbolcular değil, Türk kardeşlerimiz ve Türkiye Ermenileri ile Ermenistan ve diaspora Ermenileri de buluşacak. Ortaya herkesin imreneceği bir tablo çıkacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!