Hepsi namaza kalkmıştı

Güncelleme Tarihi:

Hepsi namaza kalkmıştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2008 10:31

Konya'da çöken binada kalan yaklaşık 50 kişi patlamanın olduğu saatlerde namaza kalkmıştı.

Haberin Devamı

OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR

HASTANEDEN İLK FOTOĞRAFLAR

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER / VİDEO

HASTANEDEN İLK GÖRÜNTÜLER / VİDEO

Çöken binadan yaralı olarak kurtulan bir kız öğrenci sabah saatlerinde namaz kılmak için yurtta kalan tüm kız öğrencilerin kalktığını ve bu sırada patlama olduğunu söyledi.

Patlamanın ardından büyük bir gürültüyle bina çöktü. Namaz kılmak için erken saatlerde kalkan öğrenciler ve personelin büyük kısmı göçük altında kaldı. Şu ana kadar 16 öğrencinin cesedi enkazdan çıkarıldı. 2'si ağır olmak üzere 27 de yaralı var. Enkaz altında ise hala kurtarılmayı bekleyen kız öğrenciler var. Enkaz altındakileri kurtarma çalışmaları sürüyor.

HALA 6 ÇOCUK ENKAZ ALTINDA OLABİLİR

Olay yerine gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, “Yaralı olarak kurtulanlar şansımızdır” diyerek şunları kaydetti:
“Üzüntülerimiz çok büyük. Fakat yerel birimler, yöneticiler herkes  seferber oldu. Şimdi yapacak iki işimiz var. Birincisi yaralılar  üzerinde titizlikle durmak. Şimdi Konya'ya gidip yaralılarımızı ziyaret  edip, daha iyi tedavi olmaları için çalışacağız. İkincisi de aileleri  teselli etmek. Şu ana kadar bize verilen bilgilere göre 16 ölü 27 yaralı  var. Göçük altında 4, 5, 6 civarında çocuk olduğunu sanıyoruz. Kesin  rakamlar belli değil.”

Haberin Devamı

Bir gazetecinin binanın ruhsatının erkek yurdu olarak alındığı, ancak  kız yurdu olarak kullanıldığı yönünde bir iddia olduğunu hatırlatması  üzerine Atalay, “Şimdi hayatlarla ilgileniyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!