AÄŸar bir ÅŸeyle korkutulmuÅŸ olabilir

Güncelleme Tarihi:

AÄŸar bir ÅŸeyle korkutulmuÅŸ olabilir
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 28, 2008 00:00

Ergenekon iddianamesindeki "Ağar, Tayyip’ten 60 milyon dolar almış" iddiasını değerlendiren Anavatan Genel Başkanı Mumcu, DYP ve DP birleşmesinin sonuçlanmamasının bu şekilde açıklanamayacağını söyledi. Mumcu, "Para için yapılmış olması çok saçma. Bir şeylerle korkutulmuş olabileceğini düşünüyorum" dedi.

ANAVATAN Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Ergenekon iddianamesinde yer alan ve sanık Sami Hoştan’ın Halil adlı bir kişiyle 4 Aralık 2007 günü yaptığı telefon görüşmesindeki, "Mehmet Ağar, Tayyip’ten 60 milyon dolar almış" yönündeki iddiayı değerlendirdi. Konuyu DYP ile DP çatısında birleşme projesinin sonuçlanmaması çerçevesinde değerlendiren Mumcu, birleşme projesinin sonuçlanmamasının para ile açıklanamayacağını belirterek, şunları söyledi:

Projeyi çöpe attı Bu birleşmenin, son gün, son dakika, gerçekleşmemesinin bir nedeni olmalıydı. Bunun akılcı nedenini hálá biliyor değilim. Bu dedikodudaki gibi mi, başka bir şey mi bilemem. Birleşmenin neden gerçekleşmediğini söyleyebilecek tek kişi var. Mehmet Ağar. Kararı o verdi, projeyi çöpe attı. Muhtemel başarı ile ölçüldüğünde para için yapılmış olması çok anlamsız ve saçma görünüyor. Bir şeylerle korkutulmuş olabileceğini düşünüyorum.

Telefon delil olmaz Bir hukukçu olarak baktığımda ise iddianamenin bütünün bilemediÄŸimden bir deÄŸerlendirmem doÄŸru olmaz. Ama iki kiÅŸinin telefon konuÅŸmasının ceza için yeterli olamayacağını, baÅŸka delilerle desteklenmedikçe iddiaların kanıtlanmış sayılamayacağını biliyorum. Bunu konuÅŸanların bir delili var mı bilemiyorum.Â

Bir yıldır sesleniyorum Sonuçta bir yılı aşkın süredir sabırla bu birleşmenin niçin gerçekleşmediğinin hesaplaşmasını, yüzleşmesini yapmak için bekliyorum. Ağar’a çağrıda bulunuyorum. Şu ana kadar en küçük bir yanıt da alamadım. Benim perspektifimden olay budur. İddianamede ne yazılı olduğunu bilmem, o konu hakkında delilim olmadan da kimseyi suçlayamam. Bu da yeni bir fırsat. Çıkıp nedenini açıklamalı. Bir kez daha çağırıyorum belki böylece nedenini açıklama ve kendini aklama imkanı da bulabilir.
 
Ağar: Savcılar görevini yapsın

ESKİ DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Ergenekon iddianamesinde geçen 60 milyonluk rüşvet dedikodusu için "Söz konusu dahi olamaz. Savcıların bunu soruşturması lazım. Bunu yapmalarını bekliyorum" dedi. Star TV, Ana Haber’de telefonla yayına katılan Ağar’a "Başbakan Tayyip Erdoğan size son genel seçimler öncesinde böyle bir teklifte bulundu mu?" sorusu yöneltildi. Ağar şunları söyledi:

"Söz konusu dahi olamaz böyle bir şey. Bunların söylenmesi, konuşulması bu dedikoduların burada yer alması fevkalade yanlıştır. Savcıların elinde her türlü imkan var. Bunu gördükleri anda, bunun araştırmasını yapmaları lazım. Bunlar aralık ayında ellerine geçtiyse, soruşturmasını yapmaları lazım. Bugün de bunu yapmalarını bekliyorum." "İspatlanmamış bir şeyin Ergenekon iddianamesine girmesini siz nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine Ağar, "Bunun hukuki bir durumu olmadığı ortadadır. Bunun araştırması yapılsın, neyse kamuoyuna açıkça ifade edilsin. Söyleyeceğim budur" dedi. Sözkonusu iddialarla ilgili hukuki bir süreç başlatıp başlatmayacağı sorusuna Ağar, "Gerekli soruşturma yapılsın. Ve ben bunu bekliyorum" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!