Sinan Aygün'e tutuklama kararı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Sinan Aygüne tutuklama kararı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2008 00:00

Ergenekon Operasyonu kapsamında nöbetçi mahkeme, Beşiktaş Adliyesi'nde sorgulanan ATO Başkanı Sinan Aygün'le birlikte 4 kişiye tutuklama kararı verdi. Prof. Dr. Ercüment Ovalı serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

SAAT: 01.55 BEŞİKTAŞ ADLİYESİ

Sinan Aygüne tutuklama kararı çıktı

DHA Muhabiri
Belma Altuncu İstanbul Beşiktaş Adliyesi'nden bildiriyor



- Belma Merhaba. Yine bir son dakika haberi için mi aradın bizi, nedir gece yarısı Beşiktaş Adliyesi'nde son durum?

Belma Altuncu: Şu anda son dakika haberi olarak veriyorum: Tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, emekli albay Hasan Atilla Uğur, astsubay İbrahim Özcan ve ADD Kadıköy Şube Başkanı Birol Başaran tutuklandı.

Prof. Dr. Ercüment Ovalı ise 20 bin YTL kefalet karşılığında tutuksuz yargılanmak üzere yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.


SAAT: 23.13 BEŞİKTAŞ ADLİYESİ

- Merhaba Belma. Orada adliye'de tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye 9 kişinin sevk edildiğini biliyoruz. Bu kişilerin arasında Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'da var mı, nedir Balbay'ın son durumu?

Belma Altuncu: Daha önce de bildirdiğim gibi Sinan Aygün'ün de aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi ancak bu kişilerin arısında Mustafa Balbay'ın bulunup bulunmadığı konusunda kesin bir bilgimiz yok.

SAAT: 22.00 BEŞİKTAŞ ADLİYESİ

-Merhaba Belma. İstanbul Adliyesi'nden sıcak bir gelişme olduğunu bildirmek için bizi aradın. Nedir bu sıcak gelişme?

Belma Altuncu: Merhaba yeniden. Sizin de söylediğiniz gibi burada sıcak bir gelişme var. Bu gün buraya sorgulama amaçlı getirilen 13 kişiden 9'u tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Bu kişilerin arasında Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'le Emekli Albay Hasan Atilla Uğur var.

SAAT: 21.55 BEŞİKTAŞ ADLİYESİ

Operasyon kamsamında sorgulanan ATO Başkanı Sinan Aygün tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

SAAT: 21.35 BEŞİKTAŞ ADLİYESİ

Operasyon kapsamında sorguları tamamlanan 9 kişi tutuklanmak üzere nöbetçi mahkemeye sevk edildi.


SAAT 20: 35 TAKSİM İLK YARDIM HASTANESİ

DHA Muhabiri Tahsin Güner Taksim İlk Yardım Hastanesi'nden bildiriyor:

- Merhaba Tahsin, sen Taksim İlk Yardım Hastanesi'ndesin. Şener Eruygur ne zaman hastaneye getirildi. Son durum nedir?

Tahsin Güner: Şener Eruygur saat 20.30'da Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne getirildi.

- Hastaneye ne şekilde getirildi? Durumu nasıldı?

Tahsin Güner: Şener Eruygur hastaneye getirilişinde çevrede yoğun güvenlek önlemleri alındı. Eruygur yürüyerek hastaneye giriş yaptı. Burada durumu hakkında bilgi almak çok zor. Gazetecilerin hastaneye girişine izin verilmiyor.

-Güvenlik önlemleri çok yoğun. Peki Eruygur hastaneye nasıl alındı?

Tahsin Güner: Güvenlik önlemleri çok yoğun gerçekten olağanüstü bir güvanlak önlemi var. Hatta Eruygur'un hastaneye girişi sorasında ambulanstan indirilirken çevik kuvvet görüntü alınmasını engellemek için kalkanlarıyla Eruygur'un çevresinde bir set oluşturdu. Dana sonra Eruygur hastaneye alındı.

- Şener Eruygur'un şeker hastası olduğunu Belma bize bildirmişti. Bu konuda elenizdeki bilgi nedir?

Tahsin Güner: Daha önce de söyediğim gibi şu anda güvenlek önlemleri en üst seviyede. Şener Eruygur'un bir tansiyon sorunu yaşadığı ve bu nedenle durumunun düzelmemesi üzerine hastaneye kaldırıldığı biliniyor. Ancak şu andaki durumu hakkında kesin bir bilgim yok.

SAAT: 20.20 BEŞİKTAŞ ADLİYESİ

- Belma, kolay gelsin, Şener Eruygur Adliyede fenalaşıp, doktorlar tarafından kontrol altına alınmış. Nedir son durum?

Belma Altuncu : Şener Eyuygur, Ergenekon soruşturmasının kapsamında gözaltında tutuluyordu ve önce de sağlık sorunu yaşamıştı. Adliye'de de tansiyonu yükseldi.

- Peki ilk müdahaleyi kim yaptı?

Belma Altuncu : Eruygur'a ilk müdahale Adliye doktorları tarafından yapıldı. Ancak durumu düzelmeyinrce Adliye'ye ambulans çağrıldı.

- Eruygur ne kadar süre ambulans bekledi?

Belma Altuncu : Eruygur için Adliyeye saat 20.00 sularında ambulans geldi. Yarım saat kadar adliye bahçesinde bekletilen Eruygur, bu ambulansla birlikte Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne kaldırıldı.

- Eruygur'un bir şikayeti ya da hastalığı var mıydı?

Belma Altuncu: Evet, Şener Eruygur'un şeker hastası olduğu bilgilerimiz  arasında var. Bu da durumunun ciddiyetini dana da artırıyor. Şener Eruygur 66 yaşığnda ve şeker hastası.

- Teşekkürler Belma, anlık bilgileri almaya devam  edeceğiz...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!