9 kaçak göçmen organizatörü yakalandı

Güncelleme Tarihi:

9 kaçak göçmen organizatörü yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2024 07:00

İstanbul’da kaçak göçmenleri getirerek Avrupa’ya geçişlerini organize eden 9 organizatör düzenlenen ‘Kalkan-10’ operasyonuyla yakalandı.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde, İstanbul Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak göçmenleri İstanbul’a getirdikten sonra Avrupa’ya geçişlerini sağlayan organizatörlerle ilgili araştırma yürüttü. Organizatörler Pakistan, Afganistan ve Iraklıların da arasında bulunduğu kaçak göçmenleri sınırdan geçirerek İstanbul’a getiriyordu. Burada şok evlerine yerleştirilen kaçak göçmenlerin ilk fırsatta Avrupa’ya geçişleri sağlanıyordu. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından kimlik bilgileri ve adresleri deşifre edilen organizatörlere yönelik ‘Kalkan 10’ operasyonu başlatıldı. Bir minibüsle kaçak göçmenler götürülürken otobanda baskın düzenlenirken bu baskınla birlikte adreslere yönelik operasyonlarda da 9 organizatör yakalandı. Organizatörlerin göçmen kaçakçılığında kullandıkları 5 araca da el konuldu. Adreslerde yakalanan bazı kaçak göçmenler de yakalanarak sınır dışı işlemleri başlatıldı. Organizatörlerden 6’sı tutuklanırken, 3 kişi adli kontrol kararıyla serbest kaldı.

Haberin Devamı

YERLİKAYA: FIRSAT VERMEYECEĞİZ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu sosyal medya hesabından duyurarak, “Aziz milletimizim bilmesini isterim ki; insan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonu düzenleyen kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle, Göçmen kaçakçılığıyla mücadelemiz aralıksız biçimde azim ve kararlılıkla sürdürülecektir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!