Aleyhimize ifadeye ceza indiriyorlar

Güncelleme Tarihi:

Aleyhimize ifadeye ceza indiriyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2008 00:00

Yaşar Öz, Semih Tufan Günaltay, Alparslan Aslan ve Osman Yıldırım’a, İP ve bazı ordu mensupları aleyhine ifade verir, verdikleri ifadelerin arkasında dururlarsa cezalarında indirime gidileceği, ifadelerinin ’gizli tanık’ ifadesi olarak değerlendirileceği vaatleri yapılmaktadır.

İŞÇİ Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, bazı basın organlarında yer alan İP Genel Merkezi’ndeki aramada Yargıtay krokisinin bulunduğu haberlerinin, partilerine yönelik komplonun ürünü olduğunu savundu. Gültekin, dün düzenlediği basın toplantısında, partilerine yönelik yeni komplolara hazırlıklı olduklarını belirtirken şunları söyledi:

"Şu anda cezaevinde bulunan bazı çete mensuplarına bazı menfaatler temin etmek suretiyle tekliflerde bulunulduğunu biliyoruz. Susurluk Davası hükümlüsü Yaşar Öz, Türk İntikam Tugayı adlı çete örgütlenmesinden tutuklu bulunan Semih Tufan Günaltay, Danıştay saldırısı sanıklarından Alparslan Aslan ve Osman Yıldırım’a, İşçi Partisi ve bazı ordu mensupları aleyhine ifade verir, verdikleri ifadelerin arkasında tutarlı ve kararlı dururlarsa cezalarında indirime gidileceği, ifadelerinin ’gizli tanık’ ifadesi olarak değerlendirileceği vaatleri yapılmaktadır."

KROKİ FAKSLANMIŞ Gültekin, parti genel merkezinde yapılan aramada bulunduğu iddia edilen krokinin, resmi arama tutanağında belirtilmediğini savunarak, "Gazetede yayımlanan kroki büyütülerek bakıldığında, genel merkeze polis baskınından 8 gün önceki tarih ve Taraf Gazetesi’nin Ankara bürosunun numarası bulunan bir faks metni olduğu açıkça görülmektedir" dedi. Bu iddianın yer aldığı basın kuruluşlarının "iktidar yanlısı" olduklarını ileri süren ve gizli olması gereken hazırlık soruşturması aşamasında bu tür haberlerin yayımlanmasının suç olduğunu kaydeden Gültekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kroki Taraf gazetesinin eline nasıl geçiyor? İktidar yanlısı gazetelerin, televizyonların eline nasıl geçiyor? Yargının, devletin, emniyetin içine sızmış olan bir çete, elindeki yayın organlarıyla kamuoyu imal etmeye çalışıyor. F tipi çete, ABD ile kaderini birleştirmiş olan çete, Türkiye’ye karşı bir komplo içerisinde. Bu belgeyi Taraf gazetesine sızdıranın peşine düşmeleri gerekmiyor mu?"

TUTUKLAMA PROTESTOSU İP üyesi bir grup, Perinçek’in "Ergenekon soruşturması" kapsamında tutuklanmasını protesto etti. Beyoğlu’ndan Galatasaray Meydanı’na kadar yürüyen partililer ’Hepimiz Doğu Perinçek’iz’ diye slogan atıp, pankartlar taşıdılar.

Krokiler saçma sapan suçlama

ERGENEKON soruşturması kapsamında tutuklanan İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek’in eşi Şule Perinçek, el konulan İP’in bilgisayarlarında bulunduğu iddia edilen Yargıtay krokileriyle ilgili dün 2 saat ifade verdi. Avukatıyla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gelen Perinçek eşinin, saçma bir krokiyle suçlandığını savunarak, "Alnımıza damga yapıştırılıyor. Hayatımızı devletimizin onurunu savunmaya harcamışız yıllardır. Hesabını soracağım" dedi. Şule Perinçek, çıkışta ise, "Parti olarak Yargıtay’ın onur ve şerefini hep üzerimizde taşıdık. Bir eylem sözkonusu olamaz. Krokiden de haberimiz yoktu" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!