Parlak kariyeri, kızının bıçak darbeleri bitirdi

Güncelleme Tarihi:

Parlak kariyeri, kızının bıçak darbeleri bitirdi
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 25, 2008 07:00

Parlak bir kariyere sahip olan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Olcay Tiryaki Aydıntuğ’un hayatı, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi kızı Başak Aydıntuğ’un bir bıçak darbesiyle son buldu. Anne ve babasının boşanmasını bir türlü hazmedemeyen genç kız, tartışma sonrasında annesini, boğazını bıçakla keserek öldürdü.

YURTDIÅžI KARÄ°YERÄ°
İngiltere ve Almanya’da dahili tıp bilimleri, iç hastalıkları, klinik immünoloji ve romatoloji alanlarında doktora yaparak Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde göreve başlayan Prof. Dr. Olcay Tiryaki Aydıntuğ (53), Türkiye’de 43, yurtdışında ise 38 ayrı makale yayınlamış parlak bilim insanlarından biri oldu. Çalışmaları 26 uluslararası kitaba konu olan Aydıntuğ, 9 bilim derneğinde faal olarak görev yaparken, aralarında geçimsizlik olduğu öğrenilen ve aynı üniversitede genel cerrah olarak çalışan eşi Prof. Dr. Semih Aydıntuğ’dan 2003’te ayrıldı.

KIZIYLA YAŞIYORDU Prof. Aydıntuğ, daha sonra kızı Başak (21) ile birlikte Beysukent’teki villasında yaşamaya başladı. Anne ve babasının ayrılması nedeniyle bunalıma giren genç kızın, sık sık annesiyle tartıştığı ve zaman zaman evi terk ederek arkadaşlarında kaldığı bildirildi.


http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/basak.jpgBOÄžAZINI KESTÄ° Önceki gece, yine boÅŸanma nedeniyle annesiyle tartışan BaÅŸak, bu kez sinirlerine hákim olamayarak mutfaktan bir ekmek bıçağı aldı ve villanın üst katında bulunan annesinin yatak odasına girdi. Genç kızın elinde bıçağı gören AydıntuÄŸ, kızıyla mücadele etti. BoÄŸuÅŸma sırasında genç kız, annesinin boÄŸazını bıçakla kesti. Profesör anne, olay yerinde hayatını kaybetti. Â

ANNEMİ ÖLDÜRDÜLER Annesini öldürdükten sonra şoka giren Başak, bir süre cesedi izledi ve elindeki ekmek bıçağını balkondan dışarı attı. Kanlı elbiseleriyle saat 04.00 sıralarında komşusunun kapısını çalan genç kız, "Çabuk ambulans çağırın. Eve hırsız girdi, annemin boğazını kesti" diyerek bağırmaya başladı. Olay yerine gelen ambulans, boğazı kesilen Prof. Dr. Aydıntuğ’un öldüğünü belirledikten sonra eli kesilen genç kızı hastaneye kaldırdı.

KİLİT ZORLANMAMIŞ Ankara İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, yaptıkları ilk incelemede villanın kapılarında ve pencerelerinde hiçbir zorlama izine rastlamadılar. Cesedi de inceleyen jandarma, boğuşma izlerini olay yeri tutanağına geçirdi.

ÖNCE KABUL ETMEDİ Başak Aydıntuğ, jandarmadaki ilk ifadesinde, "Annemin odasından bağırma sesi geliyordu. Esmer, zayıf ve kısa boylu birinin yatak odasından bıçakla çıktığını gördüm. Yüzünü hatırlamıyorum. Hırsızlık amacıyla geldiğini tahmin ediyorum" dedi.

SONRA İTİRAF ETTİ Jandarmanın çapraz sorgusu karşısında bunalan genç kız, ağlayarak, annesini öldürdüğünü ve çok pişman olduğunu söyledi. Başak, ifadesinde, "Babamdan ayrılmasını hiç istemiyordum. Sürekli kavga ediyorduk. Olay gecesi yine kavga ettik ve her zaman olduğu gibi bana hakaret etmeye başladı. Sinirlerime hákim olamadım. Mutfaktan bıçak alarak yatak odasına çıktım. Elimde bıçağı görünce üzerime saldırdı ve ikimiz de elimizden yaralandık. Yatağın üzerine düşünce boğazını kestim ve bıçağı da boş araziye attım" dedi.

Başak vahşeti savcıya anlattı

Annesi Prof. Dr. Olcay Tiryaki Aydıntuğ’u boğazını keserek öldüren Başak Aydıntuğ, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. Aytıntuğ, savcılıktaki ifadesinde, annesini öldürdüğü sırada cinnet getirdiğini anlatırken, öfkesini "Boğazını keserken kız kardeşinden başka akrabası olmadığını ve onu öldürerek soyunu tüketeceğimi dahi düşündüm" sözleriyle dile getirdi. Prof. Dr. Aydıntuğ’un yapılan otopsisinde boynunun satır biçimindeki bıçak darbesi nedeniyle kopmak üzere olduğu belirlendi. Genç kızın, satanist olduğu yönündeki iddialar ise doğrulanmadı.

EVE HIRSIZ GÄ°RDÄ°

Başak Aydıntuğ, cinayetten sonra komşularından yardım isteyerek evlerine hırsız girdiğini ve annesini öldürdüğünü söyledi. Jandarmada çapraz sorguya alınan Başak, gerçeği itiraf etti.

Rektör: Bilimsel yönü çok kuvvetliydi

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras, bir dönem üniversitenin Tıp Fakültesi’nde dekan yardımcısı olarak görev yapan Prof. Dr. Olcay Tiryaki Aydıntuğ’un öldürülmesine çok üzüldüklerini söyledi. Aras, "Çok iyi, çok çalışkan, bilimsel yönü çok kuvvetli bir insandı" dedi. Aras, Prof. Dr. Aydıntuğ için yarın AÜ Tıp Fakültesi Morfoloji binasında tören düzenleneceğini de söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!