85 milyonu bağrımıza basacağız

Güncelleme Tarihi:

85 milyonu bağrımıza basacağız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2023 07:00

Cumhurbaşkanlığı’ndaki Göreve Başlama Töreni’nde konuşan Erdoğan, ilk mesajını birlik ve beraberlik üzerine vererek, “Türkiye’nin büyük bir kucaklaşmaya ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Hangi siyasi görüşe, kökene, meşrep ve mezhebe mensup olursa olsun 85 milyonun tamamını bağrımıza basacağız” dedi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni dönem mesajlarından satırbaşları:

Haberin Devamı

GELİN CANLAR BİR OLALIM

Hangi siyasi görüşe, kökene, meşrep ve mezhebe mensup olursa olsun 85 milyonun tamamını bağrımıza basacağız. 21 yıllık iktidarlarımız döneminde bu hassasiyetimizi muhafaza ettik. Hizmet götürürken kimsenin inancına, oyunun rengine bakmadık. Nefreti, öfkeyi, husumeti öne çıkaran değil; muhabbeti, hoşgörüyü, kardeşliği, kucaklaşmayı yücelten bir anlayışla hareket ediyoruz. ‘Gelin canlar bir olalım, sevelim sevilelim’ diyoruz. Türkiye’nin her bir vatandaşının enerjisine, katkısına, fikrine ihtiyacı var. Tıpkı bir duvarın tuğlaları gibi birbirine kilitlenmesine ihtiyacı var. Türkiye’nin birliğine ve beraberliğine her zamankinden daha fazla ihtiyacı var.

ŞAHLANIŞIN KAPILARI

Seçim dönemi sona ermiştir. Türkiye artık yeni bir yola girmiştir. Allah’ın izniyle Türkiye Yüzyılı başlamış, ülkemizin şahlanış döneminin kapıları aralanmıştır. Yeni kabinemizle birlikte Türkiye Yüzyılı’nı nakış nakış işlemeye devam edeceğiz.

Haberin Devamı

ESKİ DEFTERLERİ BIRAKIN

Seçim gündemine takılıp kalmak, Türkiye’ye patinaj yaptırmak demektir. Sürekli eski defterleri karıştırmanın ülkeye de millete de hiçbir faydası yoktur. Hep birlikte önümüze bakmalı geleceğe odaklanmalı, artık yeni şeyler söylemenin mücadelesini vermeliyiz. Her seçim sonrasında yeni bir sayfa açtık, rövanş peşinde, hesaplaşma peşinde koşmadık. Ama ezici çoğunlukla kazandığımız 17 seçimin hiçbirinde muhalefetten böyle bir tavır görmedik. Başarısızlıklarının sebeplerini hep vatandaşta aradılar. Seçim sonrasında uzattığımız elimizi sıkılı yumruklarla karşıladılar. Bu sefer farklı bir tavır sergilemelerini ümit ediyoruz.

TÜRKİYE’YE OMUZ VERELİM

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına kavuşmanın heyecanını yaşadığımız bu yılda, Türkiye’nin bir büyük kucaklaşmaya ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Buradan tüm vatandaşlarımı ilçeleri, köyleri, haneleriyle 81 vilayetimizin tamamında bir kardeşlik seferberliği başlatmaya davet ediyorum. Gün bir olma, beraber olma, 1000 yıllık kardeşliğimizi perçinleme günüdür. Gün evlatlarımızın aydınlık yarınlarına sahip çıkma günüdür. Gelin seçim dönemindeki kırgınlıkları, kızgınlıkları bir tarafa koyalım. Gelin küslük olmuşsa, kalpler kırılmışsa barışmanın yollarını arayalım. Gelin hep beraber Türkiye Yüzyılı’nın inşasına omuz verelim.

Haberin Devamı

SİVİL ANAYASA VURGUSU

Türkiye Yüzyılı teklifimizin insanımız tarafından kabul edildiğini gördük. Milletimiz, Cumhuriyet’in ikinci asrını da Türkiye Yüzyılı ile taçlandıracaktır. Önümüzdeki 5 yıl boyunca bu vizyonumuzu adım adım uygulamaya geçireceğiz. Halkımıza verdiğimiz sözlerin hepsinin takipçisi olacağız. Neyi vaat etmişsek, tek tek bunları gerçeğe dönüştüreceğiz. Demokrasimizi darbe ürünü mevcut anayasadan kurtararak, özgürlükçü, sivil ve kuşatıcı bir anayasa ile güçlendireceğiz.

YURTTA SULH CİHANDA SULH

Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla ülkemizi büyütmeye devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal’in yurtta sulh cihanda sulh ilkesini hakiki manasıyla pratiğe dökmekte kararlıyız. Yeni dönemde sınırların içinde ve dışında terör örgütleriyle daha kararlı mücadele eden, Mavi Vatan’da kendisinin ve kardeşlerinin hakkını daha güçlü gözeten, ekonomiden ticarete, güvenlikten demokrasiye başarı çıtasını yükselten daha kararlı, daha cesur, daha müşfik ve daha aktif bir Türkiye bulacaklar.

Haberin Devamı

BİSMİLLAH DİYORUZ

Gelecek 5 sene boyunca Türkiye Cumhuriyeti’nin şanını ve şerefini korumak, itibarını artırmak için bütün gücümüzle çalışmaya söz veriyoruz. Gayret bizden tevfik Allah’tandır inancıyla, bugünden itibaren Türkiye Yüzyılı’nın inşası için Bismillah diyoruz.”

DESTEKLERE TEŞEKKÜR

“Oylarıyla destek olan aziz milletimin her bir ferdine, 27 milyon 835 bin kardeşime teşekkürlerimi sunuyorum. Yurtdışındaki gurbetçilerimizi tebrik ediyorum. 6 Şubat’ta asrın felaketini yaşadıkları, sırf oy tercihlerinden dolayı sayısız hakarete maruz kaldıkları halde iradelerine sahip çıkan depremzedelerimize buradan bir kez daha saygılarımı sunuyorum.

DERGİ KAPAKLARINI UNUTMAYACAĞIZ

Haberin Devamı

Yanımızda duranların desteğini hiçbir zaman unutmayacağız. Dergi kapakları üzerinden milli iradeye müdahale girişimlerini de unutmayacağız.”

NOTLAR...

Haberin Devamı

* 101 PARE TOP ATIŞI: Erdoğan’ın süvari birliğiyle Beştepe’ye girişi sırasında 101 pare top atışı yapıldı.

* CSO KONSER VERDİ: Törende, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Armoni Mızıkası, TSK Mehteran Takımı ile TSK Tarihi Birlik de yöresel kıyafetleriyle hazır bulundu.

* BAHÇELİ SELAMINA ALKIŞ: Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile selamlaşırken salondan alkışlar yükseldi.

* DEPREMZEDELER DE VARDI OKUL ARKADAŞLARI DA: Törene depremzedeler, korucular, sendika temsilcileri, Erdoğan’ın ailesi, öğretmenleri, okul arkadaşları, madalya almış sporcular, uluslararası ödül almış öğrenciler, AFAD arama kurtarma ekipleri, medya, bilim, sanat, spor dünyasından isimler ile aralarında NATO, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Türk Devletleri Teşkilatı’nın da olduğu uluslararası kuruluşların temsilcileri de davetliydi.

* ALİ ERBAŞ DUA OKUDU: Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüde hitapta bulunurken, kürsünün arkasında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, dini temsilciler, madenciler, uluslararası derece yapmış sporcular, Nobel ödüllü biliminsanı Aziz Sancar, futbolcu Mesut Özil, öğrenciler, şehit yakınları ile Kıbrıs, 15 Temmuz ve terörle mücadele gazileri yer aldı. Erbaş dua okudu.

85 milyonu bağrımıza basacağız


21 ÜLKE LİDERİ TÖRENİ İZLEDİ

Beştepe’deki Kongre Salonu’nda düzenlenen Erdoğan’ın Göreve Başlama Töreni’ne, 21 devlet başkanı ve 13 başbakanın yanı sıra çok sayıda bakan, meclis başkanı, büyükelçi ile milletvekilleri, eski bakanlar, dini temsilciler, 81 il valileri, rektörler, STK başkanları ve muhtarlar da katıldı.

85 milyonu bağrımıza basacağız


PAŞİNYAN’DAN MADURO’YA...

Törende bulunan yabancı devlet başkanı ve başbakanlar arasında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolás Maduro, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Kongo Cumhurbaşkanı Denis Sassou Nguesso, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Togo Cumhurbaşkanı Faure Essozimna Gnassingbé, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov da yer aldı.

85 milyonu bağrımıza basacağız


YABANCI KONUKLARLA TEK TEK SELAMLAŞTI

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, salonda bulunan devlet başkanları ile tek tek selamlaşarak, bazılarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu sırada Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile sarılarak selamlaştı ve kısa süreli sohbet etti.

85 milyonu bağrımıza basacağız


ABDULLAH GÜL DE KATILDI

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katıldığı törende, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ATA İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, eski bakanlardan Mehmet Şimşek, Meclis Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ve komuta kademesi yer aldı.

85 milyonu bağrımıza basacağız

BAKMADAN GEÇME!