Uçaktaki esrarengiz soru

Güncelleme Tarihi:

Uçaktaki esrarengiz soru
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2007 13:53

Prof. Engin Arık, “Ankara'da kurulacak, parçacıkları hızlandırarak yüksek enerjili ışın oluşturulacak ve sanayiden askeriyeye kadar 232 küsur alanda kullanılabilecek bir proje üzerinde çalışıyordu.

Haberin Devamı

İŞTE CERN LABORATUVARININ FOTOĞRAFLARI..

Düşen uçakta yaşamını yitiren değerli bilim adamı Prof. Dr. Engin Arık, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) üyesiydi.  Prof. Dr. Engin Arık, Prof. Dr. Şenel Fatma Boydağ ile Doç. Dr. İskender Hikmet, ‘Da Vinci Şifresi' adlı kitabın yazarı Dan Brown'un yazdığı ‘Melekler ve Şeytanlar' adlı kitapta adı geçen dünyaca ünlü Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi

DAN BROW'UN KİTABI "MELEKLER VE ŞEYTANLAR"DA NE ANLATILIYORDU?
Çok eski gizli bir kardeşlik örgütü. Dünyayı yok edecek ölümcül yeni bir silah, akıl almaz bir hedef.

Harvard Üniversitesi Simgebilim Profesörü Robert Langdon efsanevi gizli örgüt Illuminati'nin -Galileo zamanından beri Katolik Kilisesi'nin bağnaz inançlarını lanetleyerek bilimin yararlarını yücelten- hala faaliyette olup cinayetler işlediğini öğrenince şok geçirir. Parlak bir fizikçi olan Leonarda Vetra cinayete kurban gitmiştir. Tek gözü oyulmuş ve göğsü örgütün sembolüyle dağlanmıştır. Bilim adamının son buluşu güçlü ve çok tehlikeli enerji kaynağı karşımadde çalınmış ve yeni Papa seçiminin gerçekleşeceği gün Vatikan Şehri'nin altına saklanmıştır. Langdon, Vetra'nın meslektaşı ve aynı zamanda kızı olan Vittoria ile medeniyeti yok olmaktan kurtarmak amacıyla Roma sokaklarında, kiliselerde ve katakomplarda soluk soluğa koşuşturarak 400 yıllık izi sürerek Illuminati'nin izini bulmaya çalışırlar.

Brown bu romanda tıpkı bir hokkabaz gibi havaya yüzlerce top fırlatıp hiçbirini yere düşürmeden okuyucuyu inanılmaz bir gerileme sürüklüyor.
CERN'deki CAST (Cern Axion Solar Telescope) deneyinde çalışmışlardı.

Haberin Devamı

Dan Brown Meletler ve Şeytanlar adlı kitabında gizli ölümcül bir silahdan söz ediyor, tarihi, gizemli sırları, tarikatları, dinle bilimin çatışmasını ve bilim adamlarını tek tek yok eden gizli bir örgütü anlatıyordu.

SANAYİDEN ASKERİYEYE BÜYÜK BİR TEKNOLOJİ LABORATUVARI ÜZERİNE ÇALIŞIYORDU

Konuk meslektaşlarının cenazelerini teşhis etmek üzere enkaz bölgesine giden Süleyman Demirel Üniversitesi Fizik Bölümü Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Abdullah Kaplan, “Üzerinde çalıştığımız konu; büyük bir teknoloji. Laboratuvar Ankara'da kurulacak. Parçacıkları hızlandırarak yüksek enerjili ışın oluşturulacak. Bu projeden, sanayiden askeriyeye kadar 232 küsur alanda yararlanılabilecek” dedi.

Haberin Devamı

DAN BROWN'UN KİTABINDAN ÇOK MEMNUNDU

Hürriyet Dış haberler Müdürü Ayşe Karasu, geçtiğimiz Mart ayında yaptığı röportajda,Prof. Dr. Engin Arık'ın romandan memnun olduğunu söylüyordu. Engin Hoca,  Geçtiğimiz Mart ayında CERN’deki "yeraltı parçacık dünyasını", ATLAS dedektöründeki Büyük Patlama’dan çıkacak sürpriz parçacıkları, dördüncü kuark ailesini ve tabii ki Higgs parçacığını anlatıyor. Ancak bir eksik var. "Neden bir Avrupa ülkesi olarak Türkiye, CERN’e üye olmuyor? Türkiye atılım yapsa 15 yılda bilim ve teknoloji ülkesi olur" diyordu.

CERN NEDİR?

CERN Avrupa'nın bilim alanında Rusya ve ABD ile liderlik mücadelesini yürüttüğü laboratuvar. CERN II. Dünya Savaşından sonra Avrupa'nın 12 Avrupa ülkesinin ( Belçika, Almanya, Fransa, Danimarka, Hollanda, İngiltere, İsveç, İsviçre, İtalya, Norveç, Yugoslavya, ve Yunanistan) işbirliği ile 1954 yılında kuruldu

6500 BİLİMADAMI

Haberin Devamı

Merkezi, İsviçre ve Fransa sınırında yer alan ve Cenevre şehrine yakın olan CERN, dünyanın en büyük parçacık fiziği araştırma laboratuvarıdır. Yaklaşık 80 ülkeden 500 üniversiteyi temsil eden 6500 civarında ziyaretçi bilim insanı

 

(dünyadaki parçacık fizikçilerinin yarısı) CERN'e gelerek kendi araştırmalarını gerçekleştirmektedir. Nobel ödüllerini de içeren önemli keşiflerin yapıldığı bir merkezdir.

www CERN'DE DOĞDU

Bugün dünyadaki bilgisayar iletişiminin kalbi olan World Wide Web, CERN'de bilgisayar programcısı olan Tim Berners-Lee 'nin " HTML " adlı bilgisayar dilini bulup geliştirmesiyle oluşmuştur.

 


EVRENİN SIRRINI ARAŞTIRIYORDU

Haberin Devamı

Isparta'daki elim kazada kaybettiğimiz Prof.Dr. Engin Arık'ın üzerinde çalıştığı "Atlas" evrenin nasıl oluştuğu ve bunun sırları ile ilgili.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!