Uçağın düştüğü yer tespit edildi

Güncelleme Tarihi:

Uçağın düştüğü yer tespit edildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2007 06:15

Haberin Devamı

İŞTE UÇAK MÜRETTEBATI

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER...

DAKİKA DAKİKA UÇAK KAZASI...

TÜRKİYE'DEKİ UÇAK KAZALARI...



Ankara'dan kalkan polis helikopteri gece görüş sistemi ile düşen uçağın yerini tespit etti.
Atlasjet Havayolları adına uçak World Focus Havayollarına ait MD83 tipi yolcu uçağının, Keçiborlu'nun Çukurören Köyü yakınlarında 1800 metre yükseklikteki Türbe Mevkii'nde düştüğü ileri sürüldü.

JANDARMA YAYA OLARAK ENKAZA ULAŞMAYA ÇALIŞIYOR

Isparta Keçiborlu Kaymakamı Alper Faruk Güngör, jandarma ekiplerinin, Atlasjet uçağının düştüğü bildirilen Çukurören köyü Türbetepe mevkiine ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Alper Faruk Güngör, kendisinin de Çukurören köyüne gitmek üzere yola çıktığını, önden giden jandarmanın, yolun araçların kullanmasına uygun olmaması nedeniyle araçlarını terkettiklerini söyledi. Güngör, “Jandarma, araçlarını bir noktada bıraktı ve yaya olarak, uçağın enkazının bulunduğu Türbetepe mevkiine yaya olarak ulaşmaya çalışıyor” dedi.

Haberin Devamı

ATLASJET CEO'SU TUNCAY DOĞANER'İN AÇIKLAMASI

Düşen uçak ile ilgili Atlasjet CEO'su Tuncay Doğaner, Atlasjet'in Florya'daki genel müdürlük binasında kazaya ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Sözlerine başımız sağolsun diyerek başlayan Doğaner, "Şehit olan kişilere allahtan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum" dedi. Doğaner uçak ile ilgili kendilerine gelen son bilgileri basın mensuplarına aktararak şöyle konuştu : "Bu geceyarısı saat 00.50'de World Focus havayollarından kiralanmış olan MD 83 tipi uçak, Atlasjet havayollarının KK 4203 sefer sayılı İstanbul-Isparta tarifeli seferini yapmak üzere 00.50 sıralarında kalkmıştır. Uçağın içinde iki kaptanımız, 4 hostesimiz, bir teknisyenimiz toplam 7 mürettebat ve 49 yolcumuz bulunmaktaydı. Uçağın teknik olarak ve kalkış ve iniş meydanında havadurumu olarak herhangi bir anormallik olmadığı bir ortamda, uçak normal şartlarda Isparta Havaalanı üzerine gelmiş, alçalmaya başlamış, meydan gödüldü şeklinde kule ikaz edildikten sonra uçakla temas kaybolmuştur. Temas kaybolduktan sonra bize bilgi ve ilgili bilimlere bilgi gitti. İlgili bütün üniteler toplandı ve kriz masası oluşturuldu. Bir arama kurtarma ekibimiz, uçağın yerini meydanın kuzeybatısında bulup gerekli bilgileri tarafımıza aktardı. Bölgeye arama kurtarma ekipleri karadan sevkedilmiş olup, ancak dağlık arazi olması ve çok yüksek irtifada bulnması problem yaratmaktadır. Helikopter ekibinden gelen ilk bilgi hayat izine rastlanmamış olmasıdır. Temenimiz içlerinden kurtulmuş yolcumuz ve ekibimiz vardır" dedi.

Haberin Devamı

Hem Isparta'da hem de Atatürk Havalimanı'nda yolcu yakınları için her türlü önlemi aldıklarını söyleyen Doğaner, "Bugün saat 10.00 itibariyle yolcu yakınları ve bir ekibimizle Isparta'ya intikal edeceğiz. Oradaki inceleme ve işlemlerimizi bitirdikten sonra İstanbul'a geri döneceğiz"diye konuştu.

"HAVA ŞARTLARI UYGUNDU"

Hava şartları yönünden görüş şartlarının uçuşa son derece elverişli olduğunu söyleyen Doğaner, uçağın pisti gördükten sonra uçağın oraya neden vurduğu bir araştırma konusudur diye konuştu.

Uçağın rötar yapması ile ilgili olarak ise Doğaner, "Atatürk havalimanı'ndan yapılan 100 uçuştan 40'ı rötarlı kalkar, teknik arıza ile alakası yok. Uçak İstanbul'a geç geldiği için geç kalktı" dedi.

Haberin Devamı

"İNİŞİ KOLAY BİR HAVALİMANI"

Basın mensuplarının uçağın neden düşmüş olabileceği sorusu üzerine Doğaner, "Bunun binlerce nedeni olabilir. Kaza bir ekip tarafından araştırılacak. Zor bir havalimanı değil, inişi kolay bir havalimanı. Herhangi bir olumsuz hava şartı yok, uçakta herhangi bir olumsuzluk yok. Bundan sonraki aşamada uçağın karakutularının bulunması ve incelenmesi. Bu aşamadan sonra konu bizden çıkmıştır ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne devredilmiştir" diye konuştu.

Uçağın kiralık olması ile ilgili olarak sorulan soruya ise Doğaner, "Bizden de uçak kiralanıyor, biz de uçak kiralıyoruz. Bu dünyanın her yerinde olan doğal hadiseler. Bu ilk defa yapılan bir şey değil" dedi.

Haberin Devamı

"UÇAĞIN DÜŞME NEDENİ KARAKUTU BULUNDUKTAN SONRA ORTAYA ÇIKACAK"

Doğaner uçağın arızalı olma ihtimali ile ilgili olarak da, "Herhangi bir hava yolunun denetimi o ülkenin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün denetimindedir. Hiçbir kaptan yada teknisyen arkadaşım arızalı bir uçağı ne uçuşa alır ne de riske atar. Birtakım soru işaretleri var, bu araştırmadan sonra ortaya çıkacak. Bunun gerçek cevabı karakutu bulunduktan sonra verilecektir" şeklinde konuştu.

Doğaner, aldığı son bilgileri de canlı yayında aktararak, enkazı gören helikopterin enkazın yanına indiğini ancak kurtulan vatandaşımızın olmadığını söyledi.

"PİLOTLAR SON DERECE TECRÜBELİ VE EĞİTİMDEN YENİ GELDİ"

Haberin Devamı

Doğaner son olarak, pilotların son derece tecrübeli olduğunu ve eğitimden yeni geldiklerini söyleyerek, "Son derece tecrübeli iki arkadaşım, öküzün altında buzağı aramayın. Uykusuzdu, bakımsızdı gibi bir kaza değil bu kaza. İlgin bir kaza bu" dedi

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!