Zana'dan terörist başı için mesaj

Güncelleme Tarihi:

Zanadan terörist başı için mesaj
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2007 17:08

DTP'nin Batman'da ‘Edi bese’ (Yeter artık) düzenlediği mitingin ardından terör örgütü PKK ve teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atıp yürüyüşe geçen gruba, polis müdahale etti. Polislere taşlarla saldıran gruptakilerden 20'si gözaltına alındı. Mitingte konuşan kapatılan DEP'in eski milletvekili Leyla Zana, DTP'nin kapatılması için dava açılmasını eleştirerek, 'Parti kapatmakla bir yere varılmaz. Kapattığınız partilerin adlarını ben dahi unuttum' dedi. Zana, konuşmasında Öcalan'la ilgili de mesaj vererek 'Eminim bir gün aramızda olacak ve siz onu dinleyebileceksiniz' dedi.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN  

DTP'nin, Fevtival Alanı'nda düzenlediği ‘Edi bese’ (Yeter artık) mitingine yaklaşık 6 bin kişi katıldı. Mitingde teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarıyla, terör örgütü PKK'nın flamaları ve sözde federasyon bayrağı açıldı. Miting alanı çevresinde bulunan inşaat halindeki binalara, ‘Tecrit ve İmralı sistemine hayır’, ‘Sayın bakan en iyi asker ölü asker mi’, ‘Demokratik özerklikli, demokratik cumhuriyete doğru’, ‘Dilimin sınırları dünyamın sınırlarıdır’, ‘Demokrasiyi radikalleştirilem demokratik özerkliği kuralım’ yazılı pankartlar asıldı. Mitingin başında beyaz güvercinler uçuruldu.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/tsk_banner.jpgZANA: BARIŞ İSTİYORUZ

Mitingde ilk konuşmayı Türkçe ve Kürtçe olarak Leyla Zana yaptı. Zana, DTP'nin kapatılması için açılan davaya tepki gösterip, “Parti kapatmakla bir yere varılmaz. Kapattığınız partilerin adlarını ben dahi unuttum” dedi. Konuşması sık sık, ‘Şehitler ölmez’, ‘PKK halktır halk burada’ sloganlarıyla kesilen Zana şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Bizim irademiz, ne kadar güçlü olursa, dünyada bu iradenin karşısında hiçbir güç duramaz. 7'den 70'ine kadar herkes ‘Biz savaşa hazırız’ diyor. Biz savaşı da biliyoruz, ancak beynimizde barış için adım atmak var. Bu barış nedir? Barışın içini dolduralım. Kimliğimiz anayasada yer alsın. Biz kimseye ihanet etmiyoruz, bize de kimsenin ihanet etmesini istemiyoruz. Yönetim kademesindeki herkese sesleniyorum. Buna bütün asker ve sivil yöneticilerde dahil. Sabrımızı taşırmak istiyorsunuz. Biz sabırlı halkız. Bizim sabrımızla ve duygularımızla oynamayın. Küçük siyasi oyunlarınızı bizim üstümüze oynamayın. Bizim sizin gücünüze sözümüz yok. Bu gücünüz daha da artsın. Ancak bu hak ve hukuk, sevgi gücü olsun. Filistin de yıllarca kan döküldü, çözüme gidilmedi. Ancak sonunda barış masasına oturuldu, hem de TBMM çatısı altında. Bu bana geleceğimize dair umut verdi. Acaba biz de bunu görecek miyiz? Sınır ötesine gidişinize bir şey demiyoruz. Ancak tanksız, uçaksız, kurşunsuz, dostane ilişkilerle el sıkmak için gitmenizi istiyorum. Bu bir yerde geleceğimiz olur. Herkesin beklentisi budur. Yine de barış diyoruz. Parti kapatmakla sorunu çözemezsiniz. Kapattığınız partilerin adlarını ben dahi unuttum. Bu halk her meydanı birer parti alanına döndürecektir.”

Haberin Devamı

YILDIZ: BU PARTİLER HALKIN VARLIĞIDIR

Daha sonra konuşan DTP Batman Miletvekili Bengi Yıldız ise halkın Meclis'teki temsilcileri olduklarını, halkın söylemlerini Meclis'te gündeme getirmekle görevli olduğunu söyledi.

Yıldız, “Halkın Emek, Demokrasi, DEHAP ve HADEP'i kapatanlar şimdi de DTP'yi kapatmaya çalışıyor. Oysa bu partiler halkın varlığıdır. Bu kitle bu partileri yarattı. Bizler, daha Türkiye'nin sorunlarını tartışmadan Meclis'te üzerimize gelmeye çalıştılar. AKP, Kürt sorununa maalesef asayiş sorunu gözüyle bakıyor. AB süreci içinde AKP'nin Kürt sorunuyla ilgili hiçbir çalışmasının olmadığı apacık ortadadır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, acaba bu bölgedeki yerel seçimi din sömürüsü ve parayla mı alacak? Bu seçmen ona en güzel yanıtı sandıkta verecektir” dedi.

Haberin Devamı

ATA: DTP BU MECLİS İÇİN BİR ŞANSTIR

DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata da DTP milletvekillerinin Meclis'te olmasnınnın bir şans olduğunu söyledi. Ata, “16 yıl aradan sonra bu halkın savunucuları Meclis'e gitti. Cumhuriyet'in kuruluşunda vardık. Demokratikleşmesinde de olacağız. Cumhuriyet'in demokratikleşmesinin en önemli unsuru Kürtlerdir. Biz farklı bir politika için Meclis'e gittik ve bunu her platformda gündeme getirdik. Sözde değil, farklı zenginliğimizle Meclis'te oylacağımızı söyledik. Ancak AKP iktidarı nedense bizi hazmetmiyor. Onlar ak olamaz. DTP'nin Meclis'te olmasını bir şans olarak görün ve kabul edin” diye konuştu.

OLAYLAR ÇIKTI: 20 GÖZALTI

Haberin Devamı

Terör örgütü PKK ve teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine sloganların atıldığı mitingin ardından, aralarında çocukların da bulunduğu bir grup, izinsiz olarak Aydın Aslan Caddesi üzerinde yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında sık sık ‘Gençlik Apo'nun fedaisi’, ‘Batman ovası PKK yuvası’, ‘Şehitler ölmez’, ‘Canımızla kanımızla seninleyiz liderimiz’, ‘Apo'ya uzanan eller kırılsın’, ‘PKK halktır halk burada’ sloganları atıp, ‘Biji Kürdistan’ yazılı pankart taşıdı. Polisin grubu dağıtmak istemesi üzerine bazı gösteriler polislere ve araçlarına taş atmaya başladı. Saldırı sırasında polisin müdahalesi üzerine ara sokaklara kaçan göstericilerden 20'si yakalanıp gözaltına alındı. Geniş güvenlik önlemi alan polis, olayları büyümeden bastırdı. Kalabalık başka bir olay yaşanmadan dağıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!