Laik yapıyı sinsice bozma planları var

Güncelleme Tarihi:

Laik yapıyı sinsice bozma planları var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2007 00:00

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt mesajında TSK’nın saldırılardan yılmayacağını vurguladı. Büyükanıt, "Türk ulusunun birliğini, Türkiye Cumhuriyeti’nin laik yapısını bozmak için yürütülen sinsi planlar hergün ortaya çıkmaktadır" dedi.



GENELKURMAY
Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda "Türkiye Cumhuriyeti’nin laik ve demokratik yapısını bozmak amacıyla yürütülen sinsi planlar ne yazık ki her geçen gün farklı şekillerde ortaya çıkmaktadır" dedi. Büyükanıt’ın mesajından çarpıcı bölümler şöyle:

BİR TAKIM KÖTÜ NİYETLİLERİN PLANI

Bilime ve akla dayanan Atatürkçü Düşünce Sisteminin esaslarını kavrayamamış birtakım kötü niyetliler tarafından; Türk ulusunun birlik ve beraberliğini, Türkiye Cumhuriyeti’nin laik ve demokratik yapısını bozmak ve çağdaş kazanımlarını ortadan kaldırmak amacıyla yürütülen sinsi planlar ne yazık ki her geçen gün farklı şekillerde ortaya çıkmaktadır.

ŞER ODAKLARININ SALDIRILARI ARTTI

Üzülerek ifade ediyorum ki, yaşadığımız günlerde hem ülke içinden hem de ülke dışından Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) karşı yapılan saldırılar artmış bulunmaktadır. Bu saldırıların amacı, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları tarafından çok iyi bilinmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısını içine sindiremeyen bölücüler ile laik yapısını sistematik bir yaklaşımla aşındırmaya çalışan şer odaklarının yaklaşımlarını, tüm ulusumuz çok açık olarak izlemektedir.

TÜRK ULUSU KARANLIK GÜÇLERİ BOĞACAKTIR

Bu tehditler karşısında, hiçbir etnik temele dayanmayan ve Anayasamızda açıkça belirtilen, soydaşlık değil yurttaşlık esasına dayanan ve Ulu Önderimiz Atatürk’ün: ’Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türk halkına Türk ulusu denir’ veciz ifadesinde yerini bulan Atatürk milliyetçiliği ve laiklik, bilim ve aklın parlak ışığı ile bütün bu karanlık güçleri boğarak bizi aydınlık bir geleceğe ulaştıracaktır.

İHANETLER BİZİ ASLA YILDIRAMAZ

Bir hususu, Kurtuluş Savaşı’nın esas kahramanları olan yüce Türk ulusunun bilmesi gerekmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerini, tüm dünyaya örnek olan çelik gibi disiplinini, birlik ve beraberliği ve Atatürk’ün ideolojiden uzak, bilim ve akla dayanan dinamik ve çağdaş Düşünce Sisteminin takipçisi olan personelini, bu tür saldırılar ve ihanetler yıldıramayacaktır. Bu direnç, TSK’nin genlerinde mevcuttur.

KARARLILIĞIMIZDAN TAVİZ VERMEYECEĞİZ

TSK bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni koruyup kollama görevini Atatürkçü Düşünce Sisteminin rehberliğinde gerçekleştirirken kararlı duruşundan asla taviz vermeyecektir. Bu bilinçle hareket eden kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ülkemizi bölmeye çalışan terör örgütü ile vermiş olduğu mücadelede başarılar diliyor, tüm kahraman evlatlarımızı ve onların komutanlarını sevgiyle kucaklıyorum. Unutmayın, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün: "Cumhuriyeti kuranlar, onu korumaya da muktedir olmalıdırlar" özdeyişi daima rehberimiz olacak ve bize güç verecektir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!