Katliam gibi kaza

Güncelleme Tarihi:

Katliam gibi kaza
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2007 02:00

Şanlıurfa’da tarım işçilerini taşıyan kamyonete mercimek yüklü kamyonun çarpması sonucu meydana gelen kazada 15’i tarım işçisi 16 kişi yaşamını yitirdi, 4’ü ağır 15 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

KATLİAM GİBİ KAZANIN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN...

KORKUNÇ kaza, dün saat 06.00’da Şanlıurfa-Mardin çevre yolu çıkışında meydana geldi. Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’nde tarlada çalışacak çocuk ve kadınlardan oluşan 28 tarım işçisi, Karşıyaka Mahallesi’nden Abit Keskin’in kullandığı kamyonetin kasasına bindi. 45 km uzaklıktaki Akçakale’ye doğru 1.5 saat sürecek yolculuklarına çıkan tarım işçilerinin bulunduğu kamyonete, yaklaşık 2 km sonra Şanlıurfa-Mardin çevre yolu ışıklı kavşağında Bedrettin Tekin’in kullandığı mercimek ve pirinç yüklü kamyon yandan çarptı.

YOLA SAVRULDULAR

Çarpışma sonrası 5 metre sürüklenerek, şarampole devrilen her iki araç hurdaya döndü, kamyonetin kasasındaki tarım işçileri yola savruldu. Kazada kamyon şoförü Bedrettin Tekin ile tarım işçilerinden Fadime Sadak, Fatma Sadak, Emine Başak, Fatma Kaya, Aysel Demir, Sabiha Demir, Fatma Tomurcuk, Emine Çiftçi, Aliye Subay, Fatma Subay, Sara Aladağ, Emine Erkaçmaz ve Emine Adak ile kimlikleri belirlenemeyen 2 tarım işçisi yaşamını yitirdi. Tarım işçilerinin çevreye savrulmuş cesetleri, karayolunda korkunç bir görüntü oluştururken kamyonette sıkışarak yaşamını yitirenlerin cesetleri ise itfaiye ekiplerince çıkarıldı. Kazada, kamyon şoförünün yanında oturan kızı Selma Tekin ile kamyonet sürücüsü ve 13 tarım işçisi de yaralandı. 4’ünün durumunun ağır olduğu belirtildi. Evlerinden alındıktan kısa süre sonra geçirdikleri kazada hayatını kaybeden tarım işçilerinin olayı duyarak kaza yerine gelen yakınları, sinir krizi geçirdi.

İlkel taşımacılık

Haberin Devamı

Kazada ölen tarım işçileri, saat 05.30-06.00’da kamyonetle alınıp değişik uzaklıklardaki ilçe veya köylerdeki tarlalara götürülüyor ve saat 15.00-16.00’ya kadar çalışıp karşılığında 7-10 YTL yevmiye alıyorlardı.

Her evden 2-3 ölü var

Tarım işçilerinin oturduğu Karşıyaka Mahallesi, kaza sonrası yasa boğuldu. Bir işçi yakını "Burada herkes komşu, her evden 2-3 ölü var. Acımız çok büyük. Yetkililer tarım işçilerinin bu şekilde taşınmasına son vermeli. Bir kamyona 50 kişi bindiriliyor. Ekmek parası için işçiler de sesini çıkaramıyor" dedi. Şanlıurfa’da, trafik ekiplerinin kamyon ve kamyonet kasalarında tarım işçisi taşınmasını önlemek amacıyla yaptıkları denetimlerde son 3 ayda 234 sürücüye ceza kestiği, bu araçlardan 27’sinin trafikten men edildiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!