6 kurşun sıkan kocaya indirim

Güncelleme Tarihi:

6 kurşun sıkan kocaya indirim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2016 00:12

DİYARBAKIR’da 11 Kasım 2013’te evlenen Elif (24) ve Çağıl (27) Şimşek çifti bir süre sonra ayrı evlerde yaşamaya başladı.

Haberin Devamı

Bir sürücü kursunda eğitmen olan Çağıl Şimşek, alışveriş merkezinde yönetici eşi Elif Şimşek ile barışmak için evlilik yıldönümü olan 11 Kasım 2015’te parti düzenledi, yola ateşle “Seni seviyorum” yazdı, limuzin ile yemeğe götürdü.

25 SUÇ DUYURUSU
Şimşek çiftinin arasında kısa süre sonra yeniden sorunlar başladı. Elif Şimşek, şiddet gördüğü gerekçesiyle 25 kez eşi hakkında suç duyurusunda bulundu. Çağıl Şimşek ise barışma şovundan 45 gün sonra, takip ettiği eşine aracında tabanca ile ateş ederek ağır yaraladı. Vücuduna 6 kurşun isabet eden Elif Şimşek tedavi altına alınırken, 1 hafta sonra teslim olan Çağıl Şimşek tutuklandı. Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verilen Çağıl Şimşek’in cezası eylem teşebbüs aşamasında kaldığı için 18 yıla indirildi.

HEM TAHRİK, HEM İYİ HAL
Ardından, eylemin haksız tahrik altında işlediğini belirten mahkeme, cezayı 13 yıl 6 aya indirdi. Sanığın yargılama sürecindeki davranışları da ‘iyi hal’ sebebi sayıldı ve Çağıl Şimşek’in cezası 11 yıl 3 aya düşürüldü. Şimşek’e ruhsatsız silah taşımak suçundan ise indirim uygulanmadan 2 yıl hapis ve 65 gün karşılığı 3 bin 500 lira adli para cezası verildi.

Çağıl Şimşek ise, mahkemede “Korkutmak için ateş ettim. İstesem 100 defa öldürürdüm” dedi.

BAKMADAN GEÇME!