5 yıl sonra infaz ettiler

Güncelleme Tarihi:

5 yıl sonra infaz ettiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2018 01:07

İSTANBUL Kadıköy’de tercümanlık yapan Ahmet K., 5 yıl önce evlendiği eşi Ç.K.’nın bu evliliğe karşı çıkan erkek kardeşleri tarafından öldürüldü. Tetiği çeken İdris A. ile beraberindeki kardeşi Mehmet A. yakalandı.

Haberin Devamı

Diyarbakırlı Ahmet K. (40), uzaktan akrabaları olan Ç.K. (29) ile evlenmek istedi. Ancak Ç.K.’nın ailesi bu evliliğe izin vermedi. Ahmet K., Ç.K.’yla birlikte İstanbul’a kaçıp evlendiler. Ç.K.’nın ailesi kızlarını bir daha görmek istemedi. Ç.K. geçtiğimiz ramazan bayramında ailesiyle barışmak için Diyarbakır’a gitti. Ancak ailesi geçen 5 yıla rağmen ailesinin kızgınlığının geçmediğini gördü. Hatta ailesi, kızlarının İstanbul’a dönüşüne izin vermedi. Ç.K., bir fırsatını bularak kaçtı ve İstanbul’a geldi.

KAFEDE ÖLDÜRDÜLER
Bunun üzerine Ç.K.’nın 2 erkek kardeşi de İstanbul’a gitti. İdris A. (27) ve kardeşi Mehmet A. (24), Ahmet K.’yı arayıp, konuşmak istediklerini söyledi. Ahmet K. ile iki kayınbiraderi cumartesi gecesi Kadıköy’deki bir kafede buluştu. Ahmet K. ile kayınbiraderleri arasında tartışma çıktı. İdris A., “Ben bir lavaboya gideyim” dedi, dönüşte tabancasıyla hiç bir şey söylemeden Ahmet K.’nın boynuna bir el ateş etti. Ahmet K., kanlar içinde yere yığılırken, kafedekiler panikle  kaçıştı.

Haberin Devamı

Hastaneye kaldırılan Ahmet K. hayatını kaybederken, 2 kardeş kaçtı. İstanbul Cinayet Büro Amirliği ekipleri, görgü tanıklarının ifadeleri, güvenlik kameralarından yola çıkarak 2 kardeşin kimliğini tespit etti. Ekipler, İdris A.’yı gözaltına alırken, kardeşi Mehmet A.’nın Diyarbakır’a kaçtığını belirledi. Diyarbakır Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri de Mehmet A.’yı gözaltına aldı. İnşaat işçisi olan İdris A.’nın daha önceden poliste hırsızlık suçundan kaydının olduğu ortaya çıktı. İdris A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, kardeşi Mehmet A. adli kontrolle serbest kaldı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!