5 No’lu harddisk savcısı gözaltında

Güncelleme Tarihi:

5 No’lu harddisk savcısı gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 23:16

15 Temmuz’daki kanlı darbe girişiminde yer aldığı öne sürülen Donanma Komutanlığı Askeri Savcısı Yüzbaşı Kani Yolcu gözaltına alındı. Darbe sonrası Kocaeli Sıkıyönetim Başsavcısı olarak atanması planlanan Yüzbaşı Kani Yolcu’nun Balyoz ve Askeri Casusluk kumpaslarında yüzlerce subayın tutuklanmasına yol açan 5 No’lu harddiskle ilgili yürütülen soruşturmayı kapatmak için 1 yıldır herhangi bir işlem yapmadığı bildirildi.

Haberin Devamı

YETKİSİZ OLMASINA RAĞMEN

Askeri Savcı Yolcu’nun yetkisiz olmasına rağmen ‘Balyoz kumpasının arkasındaki örgütü araştıracağım’ geçekçesiyle İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcılığı’ndan belge ve bilgi istediği ortaya çıktı. 6 aydır süren yazışmalarda Askeri Savcı Yolcu, 10 Mart ve 22 Nisan’da yazdığı yazılarda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü Balyoz kumpası soruşturmasıyla ilgili bilgiler istedi. İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Başsavcıvekili İrfan Fidan ise, soruşturmayı sivil savcılığın yürüttüğünü, kendilerine bu konuda bilgi belge verilmeyeceğini belirtti. Buna rağmen 7 Haziran’da Donanma Komutanlığı Askeri Savcısı Yolcu’dan gelen yazıda, Donanma Komutanlığı’nda arama yapan ve yurtdışına kaçan eski savcı Fikret Seçen ile bazı subayların irtibatı bulunduğu yönünde bilgiler olduğu, bu telefon dökümlerinin ve HTS (telefon trafiği) raporlarının kendilerine gönderilmesini istedi. Başsavcıvekili İrfan Fidan bu sefer de, örgütlü suçları soruşturma yetkisinin sivil savcılıklarda olduğunu belirterek askeri savcıyı elindeki soruşturmayı bir an önce sonlandırarak kendilerine göndermesini istedi.

Haberin Devamı

BAŞSAVCI OLARAK ATANACAKMIŞ

15 Temmuz darbe girişiminden sonra ortaya çıkan belgelerde Askeri Savcı Yüzbaşı Kani Yolcu’nun darbeciler tarafından Kocaeli Sıkıyönetim Başsavcısı olarak görevlendirileceği belirlendi.

6 Aralık 2010’da isimsiz bir ihbar üzerine harekete geçen dönemin Özel Yetkili Savcısı Fikret Seçen, Gölcük Donanma Komutanlığı’na baskın düzenlemişti. Aramalarda Donanma Komutanlığı’nın İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün yer döşemesinin altında çok sayıda resmi belgenin yanında bir de harddisk bulundu. 5 No’lu adı verilen harddiskin içerisinde bulunan dijital verilerle yüzlerce subay Balyoz soruşturması kapsamında tutuklandı.

BAKMADAN GEÇME!