5 kişinin katili hakim karşısında

Güncelleme Tarihi:

5 kişinin katili hakim karşısında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2011 14:42

VAN’ın Erciş İlçesi’nde bir kadın ile 4 çocuğunun ölümü ile ilgili tutuklu yargılanan Recep Cingöz bugün hakim karşısına çıktı. ’Kasten adam öldürmek’ ve mala zarar verme, yağma suçlarından 5 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiye yargılanan Cingöz, ifadesinde önce hırsızlık için gitmediğini ama gece yarısı aklına böyle bir şey geldiğini belirterek "Cinayeti işledikten sonra uyuyamıyordum. Sürekli sürekli ağlıyordum" dedi.

Erciş’in Çelebibağ Beldesi’nde 9 Kasım 2010 tarihinde Saide Aslan ile çocukları 18 yaşındaki Sinan, 14 yaşındaki Pınar, 7 yaşındaki Fatma ve 4 yaşındaki Mevlüt’ün bıçaklanarak öldürülmesi olayı ile ilgili gözaltına alınan Recep Cingöz, suçunu itiraf ederek, 31 Mart 2011’da çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Cingöz, yakalandığında verdiği ilk ifadesinde olayın bütün detaylarını da anlattı. Cingöz’ün, olayı çok istediği motosikleti alabilmek için işlediğini söyledi. Erciş Savcılığı tarafından yapılan soruşturmanın ardından 5 kişinin ölümü ile ilgili hazırlanan iddianamede ’21 Aralık 1992’ doğumlu Cingöz, ’Suça sürüklenen çocuk’ olarak geçti. Cingöz, iddianameye göre 5 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ile yağma ve mala zarar verme suçlarından yargılanıyor.

Bugün Erciş Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya, sanık Recep Cingöz ve avukatı Taner Bedir ile müşteki vekili Baran Bilici, baba Burhan Aslan hazır bulundu. Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyenin arka kapısından getirilen sanık Recep Cingöz için adliye çevresinde de çevik kuvvet önlem aldı. Saat 10.00’da başlayan ve 1,5 saat süren duruşmada, Cingöz, verdiği ilk ifadesinde olduğu gibi suçlamaları kabul etti. Cingöz, önce hırsızlık için gitmediğini, misafirliğe gittiğini söyledi. Gece yarısı aklına böye bir şeyin geldiğini söyleyen Cingöz, "Geceleri uyuymayırdum. Uyumakta zorluk çekiyordum. Sık sık ağlıyordum" dedi.

Olayda eşini ve 4 çocuğunu kaybeden Burhan Aslan’ın avukatı Baran Bilici ise "Olayın gidişatı biraz daha organizeli bir olay gibi görünmektedir. Bizce olayın daha kapsamlı araştırılması gerekiyor. Organize bir cinayet olma ihtimali var" diye konuştu.

Mahkeme heyeti müşteki vekili Baran Bilici ve savcının talebi doğrultusunda, Cingöz’ün cinayeti işlediği tarihte 18 yaşından küçük olup, olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilip bu konuda rapor alınması ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 11 Ağustos 2011’e erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!