5 kentte yüzbinler şehitleri uğurladı

Güncelleme Tarihi:

5 kentte yüzbinler şehitleri uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 11:28

Türkiye şehitlerine ağlıyor. Halkalı'da askeri personeli taşıyan servis aracına yönelik bombalı saldırıda hayatını kaybeden Buse Sarıyağ, herkesi gözyaşlarına boğdu. Dün babasıyla birlikte LYS için Mehmetçik kursuna gidiyordu. Cam kenarında oturan Buse, bomba patlatıldığında babasına siper oldu, can verdi. Babası saldırıdan hafif yaralı olarak kurtuldu. Anne ve babası perişan oldu, küçük kız kardeşi ise babasına sarılarak sık sık ''Buse nerede?'' diye sordu. Minik Eylül ise daha 2 yaşında. Annesi ona "Bak kızım baban melek oldu" diye anlatıyordu bu felaketi...Rana 4 yaşında. Babasının şehit düştüğünden habersiz, şaşkın gözlerler etrafa bakınıyordu...Rümeysa'nın gözyaşlarını ise teyzesi silmeye çalışıyordu. Herkes babasına ağlıyordu ama o yanında can veren kızına ağlıyordu...Buse'nin cenaze törenine Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, kuvvet komutanları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli de katıldı.

Haberin Devamı

BUSE'NİN CENAZESİ'NE ASKER VE DEVLETİN ZİRVESİ KATILDI / Foto Galeri

BUSE SON YOLCULUĞUNA BÖYLE UĞURLANDI / WEB TV

ABLASININ ARDINDAN BÖYLE GÖZYAŞI DÖKTÜ / WEB TV        





İstanbul'un Halkalı semtinde askeri personel taşıyan servis aracına yönelik bombalı saldırıda hayatını kaybeden Buse Sarıyağ'ın cenazesi, Ankara'da toprağa verildi.

Sarıyağ'ın cenazesi, Elmadağ Devlet Hastanesi morgundan ambulansla alınarak ailesinin Vatan Sokak'taki evine getirildi. Burada dua okunarak Buse için helallik istendi.

Annesi feryat etti: Beni yalnız bıraktın

Buse'nin annesi Belgin Sarıyağ ile anneannesi Sırma Elber ve akrabalarının cenazeyi son kez görmek istemesi üzerine ambulansın kapısı açıldı, Buse'nin akrabaları Türk bayrağına sarılı tabuta sarıldı. Burada Buse'nin annesi Belgin Sarıyağ “Nasıl oldu da gittin, beni yalnız bıraktın” diye ağladı.

Haberin Devamı

Buse Sarıyağ'ın küçük kardeşi Sude ise “Ablacığım” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Buse'nin halası Ulviye Sarıyağ, “17 yaşında çocuk şehit mi olur? Bu acılar neden yaşanıyor?” diye tepki gösterdi. Buse'nin anneannesi Sırma Elber ise “Onu okullara yollayacaktım” dedi.

Daha sonra, Buse'nin cenazesi ambulansla ilçe merkezindeki İstasyon Camisi'ne getirildi.

Buse Sarıyağ'ın ailesi kendileri için ayrılan bölüme geçerken ailenin sağlık görevlileri tarafından sürekli kontrol edildiği gözlendi.

Asker ve devletin zirvesi törende

Cenaze törenine gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Ankara Emniyet Müdür Orhan Özdemir, YARSAV Başkanı Emine Tarhan Ülker, aileye başsağlığı diledi.

Haberin Devamı

Babadan küçük kızına: Biz askeriz, ağlama

Buse'nin cenazesi tören alanına getirilirken annesi Belgin ile babası Ünal Sarıyağ, cenazeyi asker selamıyla karşıladı. Daha sonra, baba Sarıyağ, küçük kızı Sude'yle tabutun önüne geldi ve asker selamını tekrarladılar. Sude'nin “Ablam benim” diyerek ağlaması üzerine baba Ünal Sarıyağ, kızını uyararak, “Biz askeriz, ağlama” dedi.

Namaz için saf tutulduğu sırada, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek ile MHP Genel Başkanı Bahçeli, Orgeneral Başbuğ'a başsağlığı diledi.

Tabuta gelin duvağı

Namazın ardından Buse Sarıyağ cenazesinin üzerine annesi ve anneannesi tarafından gelin duvağı serildi.

Haberin Devamı

Bir süre askerlerin omuzlarında taşınan Türk bayrağına sarılı cenaze, ambulansla Elmadağ Yenimahalle Mezarlığı'na götürüldü. Mezarlıkta bir süre askerlerin omuzlarında taşınan cenaze, dua okunarak, gözyaşları arasında toprağa verildi. Devlet Bahçeli de Buse'nin mezarına toprak attı. Bahçeli, aile fertlerine başsağlığı diledikten sonra mezarlıktan ayrıldı.

Bu arada, törene katılan vatandaşların Türk bayrakları taşıdığı gözlendi. Tören alanında bazı gençler tarafından büyük boy Atatürk posteri ile Türk bayrağı açıldı. İlçedeki evlerin balkonlarına da Türk bayrağı asıldı. Bir evin penceresinden Buse Sarıyağ'ın bir sosyal paylaşım sitesine Atatürk için yazdığı “O masmavi gözlere bir kez olsun bakabilmek için neler vermezdim ki” yazısının altında “Seni unutmayacağız Buse” yazılı pankart asıldığı görüldü. Tören alanında yoğun güvenlik önlemi alındığı gözlendi.

Haberin Devamı

Polisle vatandaşlar arasında arbede

Öte yandan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin tören alanına gelişi sırasında bazı vatandaşların da alana protokol için ayrılan yoldan girmek istemesi üzerine, polisle vatandaşlar arasında kısa süre tartışma yaşandı.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV

İŞTE HALKALI'DAKİ PATLAMADAN FOTOĞRAFLAR

Babası: Teröristler mertçe karşıma çıksın

Akrabaları ve silah arkadaşlarınca teskin edilen baba Ünal Sarıyağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin de yıllarca teröristlerle mücadele ettiğini söyledi.

“Yıllarca benden ve silah arkadaşlarımdan kaçtılar, bundan sonra da kaçmaya devam etsinler” diyen Sarıyağ, kızının hain bir saldırı sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

Haberin Devamı

Teröristleri mertçe kendisinin ve silah arkadaşlarının karşısına çıkmaya davet eden Sarıyağ, şunları söyledi:

“Kızım daha 17 yaşındaydı. Onları sevindirmeyeceğim. Onlara diyeceğim tek şu; O İmralı'daki avukatları aracılığıyla haber gönderip durmasın, erkeklerse çıksınlar gelsinler, ben buradayım. Benim kızımı aldılar. O bomba düzeneğini yerleştiren kimse gelsin karşıma çıksın. Yıllarca ben bunun mücadelesini verdim. Yıllarca kendime 'karşımdaki düşman kim?' diye sordum. Bütün silah arkadaşlarım burada, yanımdalar. Beni yalnız bırakmadılar. Ama onların leşleri dağda kalıyor, kurtlara yem oluyor.”

Buse subay olmak istiyordu

17 yaşındaki Buse'nin dedesi Mustafa Elber ise dayanılmaz bir acı içinde olduklarını belirtti.

“Vatan sağ olsun. Büyüttük hain tuzağa gittiler” diyen Elber, damadının yıllarca dağlarda teröristlerle mücadele ettiğini söyledi.

Hayatını kaybeden Buse'nin Sude adında bir kardeşinin olduğunu da ifade eden Elber, “Ablasını rüyasında görmüş. Ablası ona 'ağlamayın' demiş” diye konuştu.

Elber, bir gazetecinin Buse'nin yaşasaydı yapmak istediği mesleğe ilişkin sorusu üzerine de, “Buse subay olmak istiyordu. Gözünü açtı, askeri elbiseler içinde babasını gördü” yanıtını verdi.

BUSE'NİN AİLESİ PERİŞAN OLDU / Foto Galeri

Ablasını rüyasında gördü

Buse Sarıyağ'ın kardeşi ilköğretim okulu öğrencisi Sude Sarıyağ ise ablasını rüyasında gördüğünü ifade ederek, “Uçakta buraya gelirken ablamı rüyamda gördüm. Bana 'sana bir şey söyleyeceğim sakın benim için ağlamayın. Ben hep sizin yanınızda olacağım' dedi” diye konuştu.

TÜRKİYE SİZİ UNUTMAYACAK / WEB TV 

KAYSERİ ŞEHİDİNİ UĞURLADI /WEB TV     

İSKENDERUN ŞEHİDİNİ BÖYLE UĞURLADI / WEB TV    

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!