Düdüklü tencere bombası 4 asker, bir asker kızını aldı

Güncelleme Tarihi:

Düdüklü tencere bombası 4 asker, bir asker kızını aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 00:00

Halkalı'da askeri servise bombalı saldırı yapıldı. Hain saldırı bir asker kızı ve 4 askeri şehit aldı. Şehit uzman çavuş Çağlar Bölük'ün İzmir'deki ailesi acı haberi TV'den öğrendi. Baba Salih Bölük, başsağlığına gelen İzmir İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Vural Erol'a ''Oğlum Mardin'de dağlarda teröristlerle yıllarca göğüs göğüse çarpıştı. İstanbul'da şehit olmasını kendime yediremiyorum'' dedi.

Haberin Devamı

  

 

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV

İŞTE HALKALI'DAKİ PATLAMADAN FOTOĞRAFLAR

VALİ MUTLU'DAN SALDIRIYLA İLGİLİ İLK AÇIKLAMA / WEB TV

Halkalı’daki askeri lojmanlardan aldığı personeli Maslak’taki İl Jandarma Komutanlığı’ndaki görev yerlerine taşıyan sivil plakalı otobüse, düdüklü tencereye konulan bombayla saldırı düzenlendi. Yarımburgaz Mezarlığı karşısındaki yan yolda meydana gelen patlamada 4 asker şehit oldu, 17 yaşında bir genç kız öldü. Biri ağır 5 kişi yaralandı.

İSTANBUL Halkalı’da dün sabah askeri lojmanların çok yakınında askeri personeli taşıyan otobüsün geçişi sırasında bombalı saldırı düzenlendi. 4 asker şehit oldu, 17 yaşında bir kız öldü. Saldırganların, bombayı düdüklü tencereye koyarak gizledikleri, otobüs geçerken el telsizi kullanarak patlattıkları belirlendi. Saldırı, sabah 07.10 sıralarında Halkalı’daki askeri lojmanlardan aldığı personeli Maslak’taki İl Jandarma Komutanlığı’ndaki görev yerlerine taşıyan sivil plakalı otobüsün geçişi sırasında oldu. 3 otobüslük bir konvoy komutanlığa doğru seyir halindeyken, Yarımburgaz Mezarlığı karşısındaki İstanbul Caddesi çıkışında TEM yoluna 300 metre mesafede yan yol üzerinde en arkadaki servis aracından büyük bir patlama sesi duyuldu. Saldırıda, Jandarma Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik (31), uzman çavuşlar Mehmet Çağlar Bölük (28), Uğur Ekiz (38) ile personel Ünal Sarıyağ’ın kursa giden 17 yaşındaki kızı Buse Sarıyağ olay yerinde hayatını kaybetti. Başçavuş Duran Bayram (32) ise kaldırıldığı TEM Hospital’da şehit oldu. 16 ünite kan verilen Bayram’ın kalbi 3 kez durdu ve çalıştırıldı, ancak kurtarılamadı. Uzman Çavuş Mehmet Boşnak’ın da aralarında bulunduğu 5 yaralı, Halkalı Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. Otobüsün özellikle arka ve orta bölümü ile bagaj bölümünde hasar meydana geldiği, ölü ve yaralıların da bu bölümde oturanlardan oluştuğu anlaşıldı. Patlama sırasında otobüsün arkasından giden bir otomobille bir midibüste de maddi hasar meydana geldi.

El telsiziyle patlattılar

Bomba, trafiğin az olduğu yan yola konuldu. Seçilen yol, bölgenin en tenha yoluydu. Bomba, yan yoldan TEM’e çıkılacağı noktada patlatıldı. Yol kenarına ve bariyerlerin altına bırakılan bombanın, otoyola katılım nedeniyle otobüsün yavaşladığı ya da durmak zorunda kaldığı yerde patlatılması planlandı. İlk belirlemelere göre parça tesirli bomba, düdüklü tencereye konularak gizlendi, otobüs geçerken el telsizi kullanarak patlatıldı.
Saldırıyı PKK ile bağlantılı Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) isimli yasadışı örgüt üstlendi. TAK, daha önce de güneydoğu dışında sivillere yönelik bombalı saldırıları üstlenmişti. TAK; “Kürt halkına yönelik bir katliam planlandığı” ve bölücü başı Abdullah Öcalan’a karşı saldırgan bir tavır alındığı için eylemin gerçekleştirildiğini belirtti.

3 otobüs hareket ettik

Patlamanın olduğu otobüsün şoförü Neşet Yeni, hastanedeki tedavisinin ardından konuyla ilgili yetkililere bilgi verdi. 6 aydır servis işi yaptığını, kendilerinin taşeron olarak çalıştıklarını belirten Yeni, şunları söyledi: “07.10 sıralarında 3 otobüs hareket ettik. Çeyrek geçe buradaydık. Araçta birden patlama oldu. Lastik patladı zannettim. Ancak otobüsün içi toz toprak oldu, göz gözü görmüyordu. Yaralıları hemen çıkardık ve araçlarla hastaneye gönderdik. ”

Halkalı’daydı

/images/100/0x0/55eb2207f018fbb8f8ad52ce


ÇANAKKALE’de bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, bombalı eylemin ardından İstanbul’a geldi ve yaralıları ziyaret etti. Halkalı’daki İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yarım saat kalan Başbuğ, yaralıların sağlık durumları hakkında doktorlardan bilgi aldı. Başbuğ, ardından patlamanın olduğun yerde incelemelerde bulundu.


ORG. BAŞBUĞ OLAY YERİNDE / WEB TV

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA  

Haberin Devamı

KEMER'DE YATLARLA PROTESTO GÖSTERİSİ

 

Haberin Devamı

BAŞBUĞ OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI

OLAY YERİNİN HAVADAN GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!