5 bin engelliyi işe başlatacağız

Güncelleme Tarihi:

5 bin engelliyi işe başlatacağız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2017 22:18

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca gerçekleştirilen ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliği’ne katılan Başbakan Yıldırım, “2002’de devlette 5 bin civarında engelli çalışırken, bugün bu sayı 50 binin üzerine çıkmıştır. İŞKUR eliyle, 15 yılda 366 bin engelliye iş, aş sağladık. İnşallah 2018’de 5 bin kardeşimizi işe başlatacağız ” diye konuştu. Yıldırım özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

SAKAT, ÖZÜRLÜ İFADELERİNİ ATTIK

“SOSYAL politikalarımızın merkezine insanı yerleştirdik. Hiçbir şekilde engelli, engelsiz diye ayırım yapmamız söz konusu olamaz. Son 15 yılda engellilerin yüzünü güldürecek birçok işler yaptık. Engelli vatandaşlara hizmette yönetim zafiyetini ortadan kaldırdık. Yerel yönetimlerimiz zihniyet devrimi yaşattı. Güzel hizmetlere imza attılar.

Yasal düzenlemelerde işe ilk olarak kanunlarımızdaki aşağılayıcı ifadeleri çıkararak başladık. ‘Çürük’, ‘sakat’, ‘özürlü’ gibi ifadeleri, metinlerin dışına attık. 2005’te Türkiye’de ilk defa engelliler kanununu biz çıkardık. Engelli kardeşlerimize ayrıcalığı, bir insan hakkı olarak anayasal güvenceye aldık. Anayasa’da böyle bir değişiklik yaptık. Özel eğitimde yaş sınırını kaldırdık.

Haberin Devamı

Öğrenmenin yaşı maşı olmaz. Özel öğretim okul ve kurumlarında öğrenim gören öğrencilerimizin okullara ücretsiz taşınmasını temin ettik. Halen 100 bin engelli öğrencimiz okullara devlet tarafından götürülüp, getiriliyor. Eğitim kitaplarını engelli kardeşlerimizin kullanımına uygun hale getirdik. Ve ücretsiz temin ediyoruz. 500 binin üzerinde kişiye evde bakım hizmeti sunuyoruz. Özel bakım merkezlerinin sayısı 5 kat arttı.

5 bin engelliyi işe başlatacağız

KPSS PUANI 4 YIL GEÇERLİ OLACAK

Bütçeden sosyal desteğe harcanan payı, 15 yılda tam 27 kat arttırdık. 1.5 milyardan, 38 milyarın üzerine çıkardık. İŞKUR eliyle 15 yılda 366 bin engelliye iş, aş sağladık. 2002’de devlette 5 bin civarında engelli çalışırken, bugün bu sayı 50 binin üzerine çıkmıştır. Tam 10 kat artıştan bahsediyoruz. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. İnşallah 2018’de 5 bin kardeşimizi tekrar işe başlatacağız.

Engellilerin torpille, kayırmayla işe girmesi dönemini sona erdirdik. Merkezi sistemle atama dönemini başlattık. Yeni bir düzenleme daha yaptık. Engelli KPSS sınavına girenler için şimdi 4 yıl kadar, o puan geçerli olacak. Tekrar sınava girme ihtiyacınız olmayacak. Tüm bunlar yeterli değil, daha fazlasını yapmak için her türlü gayreti göstermeye devam edeceğiz. Hayatın her alanında yanınızda olmaya devam edeceğiz.” m Özgür ALTUNCU /İSTANBUL

Haberin Devamı

BAŞARILI İSİMLERE ÖDÜL

Yıldırım, aralarında üniversite sınavında 5 alanda Türkiye birincisi olan Fulya Akkaya’nın da yer aldığı başarılı engellilere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile birlikte ödül verdi. Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın portresini yapmasıyla tanınan ‘Serebral Palsi’li Gülşah Yağmur Yazıcı’nın sergisini gezdi. Yıldırım, espriyle “Herkesin portresini en güzel şekilde yapıyor. Benimkini biraz asık suratlı yapmış ama ziyanı yok ”dedi.

BAKMADAN GEÇME!