’Yardım ederim’ diyen avukatı Telekom attı

Güncelleme Tarihi:

’Yardım ederim’ diyen avukatı Telekom attı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2006 01:17

TÜRK Telekom A.Ş. Yönetim Kurulu, Danıştay suikastçısı Alparslan Arslan’ın dün ilk duruşmada verdiği ifadeden üç saat sonra, Fethullah Gülen’in amcasının oğlu avukat Kemalettin Gülen’in sözleşmesini feshetti. Telekom Yönetimi, Gülen hakkında ayrıca Aslan’a "Mustafa Birden’in ev adresi ve telefon kayıtlarının Vakit’te yer aldığı" bilgisini verdiği ifadesi nedeniyle de soruşturma başlattı. Saldırgan Alparslan Arslan, dünkü duruşmada, Danıştay saldırısından önce Fethullah Gülen’in yeğeni olduğunu bildiği okuldan arkadaşı, avukatlık yapan Kemalettin Gülen’le sohbetler ettiğini anlattı ve şunları söyledi:

"Kemalettin Gülen’le karşılaştım ve kendisiyle yemek yedik. Bu sırada Mustafa Birden’in adresi ve resimlerinin Vakit Gazetesi’nde yer aldığını bana söyledi. Ayrılırken, o gazeteyi ve adresleri muhafaza etmesini istedim. Kemalettin Gülen de bana ’bana da bir iş düşerse yardımcı olurum’ dedi. Konuşmamız sırasında Mustafa Birden’i kendisinin de evinden arayarak telefonda küfrettiğini söyledi."

SORUŞTURMA

Arslan’ın duruşmadaki bu sözlerinin medyaya yansımasının ardından Telekom yetkilileri duruma derhal müdahale etti. Türk Telekom’un İstanbul Anadolu yakasındaki "abonelerin icra işlemlerini takip eden" bir avukat olan Kemalettin Gülen’in sözleşmesinin feshedilmesi kararı alındı. Sözleşmesinin feshedildiğine ilişkin bildirim hemen özel bir kuryeyle kendisine ulaştırıldı. Telekom yetkililerinden alınan bilgiye göre kurum, bünyesinde az sayıda kadrolu avukat olmasına karşın sayısı 1700’e ulaşan sözleşmeli avukatla çalışıyor. Kemalettin Gülen de Türk Telekom sözleşmeli avukatlarından biriydi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!