Cudi’deki orman yangını için suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Cudi’deki orman yangını için suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2006 17:54

Şırnak Barosuna kayıtlı 16 avukat, Silopi İlçesi yakınlarındaki Cudi Dağı eteklerinde yaklaşık 10 gündür devam eden orman yangınına müdahale edilmediği gerekçesiyle Orman Müdürlüğü, güvenlik güçleri, Şırnak Valiliği ve Silopi Kaymakamlığı hakında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Silopi Adliyesine gelen Şırnak Barosuna kayıtlı avukatlar, suç duyurusu dilekçesini Cumhuriyet savcısına teslim ettiler. Avukatlar dilekçede, Cudi dağında bulunan ormanların son 10 gün içinde anlaşılmayan nedenden dolayı yandığını belirterek şöyle dediler:

“Söz konusu yangın devam etmekte olup Yazı, Dedeler, Uyanık, Derebaşı, Karaca, Başak ve Dader köyleri ile Derdavut mezrasındaki bağ ve bahçelerin yanmasına neden olmuştur. Şimdiye kadar bu yangını söndürme konusunda hiç bir girişimde bulunulmamaştır.”

Avukatlar, dilekçede belirtikleri gerekçelerden dolayı, Orman Müdürlüğü güvenlik güçleri, Şırnak Valiliği ve Silopi Kaymakamlığındaki sorumlular hakında soruşturma başlatılıp cezalandırılmalarını istediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!