32 derece sıcakta valiyi karşılama kuyruğu

Güncelleme Tarihi:

32 derece sıcakta valiyi karşılama kuyruğu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2009 18:54

BALIKESİR'in Edremit İlçesi'nde, tokalaşma kuyruğu oluşturan daire müdürleri ve memurlar, Vali Yılmaz Arslan'ı, 32 derece sıcakta ceket ve kravatla karşılayıp, kuyruk oluşturdu.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Edremit İlçesi'ni ziyaret etti. İlk ziyaretini kaymakamlığa yapan Vali Arslan'ı, Edremit Hükümet Konağı önünde Kaymakam Şefik Aydın, Edremit Belediye Başkanı MHP'li Tuncay Kılıç, Güre Belediye Başkanı Bağımsız Kamil Saka, Zeytinli Belediye Başkanı CHP'li Hasan Aslan, Kadıköy Belediye Başkanı AKP'li Hasan Özel ve daire müdürleri karşıladı. 32 derece sıcaklığın yaşandığı ilçede, protokol mensuplarının ceket ve kravatlı giysileriyle Vali Arslan'ı karşılamaları dikkat çekti. Kaymakamlık makamında ilçe hakkında genel bir sunum yapılan Vali Arslan, Edremit Körfezi'nin il genelinde ayrı bir yeri ve önemi bulunduğunu vurguladı, “Turizm bizim için çok önemli. Burada bulunan müteşebbisler yerel imkanlarla birçok çalışmaya imza atmış. Körfez'de bu potansiyel var. Tek eksikliğimiz biraz daha organize olamamak. Bunu da hep birlikte sağlayacağız. Artık her şeyi devletten bekleme dönemi sona ermiştir.

Üretimi artırmak adına devletin yapması gereken işler bellidir. Bu da altyapı eksiliğinin giderilmesidir. Devlet üstüne düşeni yapacak, müteşebbise altyapı imkanını sağlayacak” dedi.

Arslan, daha sonra yaya olarak Edremit Belediye Başkanlığı hizmet binasına geçti. Başkan Kılıç, meclis üyeleri ve birim amirleri tarafından kapıda karşılanan Vali Arslan'a, belediye çalışmaları anlatıldı. Başkan Kılıç'ın sunumunu dikkatle dinleyen Vali Arslan ise, tüm ilçelerin il olma isteği içinde olduğuna dikkat çekti, ama il olduktan sonra sorunların çözüme kavuşmadığını vurguladı. Vali Arslan, “Her ilçe gibi Edremit'in de kendine göre problemleri var. Bunları sıraya koyarak önceliklerine göre çözmek için el birliğiyle mücadele edeceğiz. Turizm alanında bölgemizde çok güzel bir tesisimiz bile yok denilecek düzeydedir. Edremit'te bir havaalanı projesi var. Havaalanının uluslar arası standartlara çıkartılması, Balıkesir'i bile çok olumlu etkiliyor. Turistlik tesisler kurulması için bölgelerinize turizmcileri çekmelisiniz. Hap birlikte oturup yeni ve büyük projeler geliştirmeliyiz” diye konuştu.

Başkan Tuncay Kılıç, Vali Yılmaz Arslan'a ziyaretin anısına plaket verdi. Vali Arslan, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçelerini de ziyaret etmek üzere ilçeden ayrıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!