32.5 saat sorgulanıp tutuklandılar

Güncelleme Tarihi:

32.5 saat sorgulanıp tutuklandılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2011 00:00

PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK soruşturmasında 28 Ekim’de gözaltına alınan 50 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından önceki gün 09.30’da Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Emine Büşra Ersanlı ve Ragıp Zarakolu’nun da aralarında bulunduğu 47 kişi, adliyede 11 saat süren savcılık ifadelerinin ardından 20.30’da Nöbetçi 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Didem Arda, İhsan Eliaçık ve Osman Aslan ifadelerinin ardından bırakıldı.

Günay: Değerli bir yazar

Şüpheli sayısının çok olması nedeniyle İstanbul 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi üye hâkimi de yardım için görevlendirildi. Türkiye Yayıncılar Birliği Yayımlama Özgürlüğü Komitesi Başkanı Zarakolu ve Marmara Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Ersanlı’nın da aralarında bulunduğu 47 kişiden Cengiz Koçak, Muzaffer Yaşar ve Bahar Dikmen serbest bırakıldı. Diğer 44 şüpheli 32.5 saatlik savcılık ve mahkeme süreci sonrası tutukladı. Avukatlar cüppelerini heyete fırlatarak kararı protesto ettiler. Zarakolu, “Suçlamalara konu faaliyetlerim tamamen entelektüel faaliyetler. Bu akşam (dün) Kültür ve Turizm Bakanı’nın himayesinde gerçekleştirilecek uluslararası toplantıya davetliydim” dedi. Bakan Günay dün akşam, Zarakolu’yla ilgili soruyu, “Kararın gerekçesi nedir bilmiyorum. Doğrusu öğrenmek istiyorum. Çünkü bir şiddet eylemiyle ilişkisini duymadım. Değerli bir yayıncı ve yazar” diye yanıtladı.

El sallayarak gitti

32.5 saat adliyede kaldıktan sonra tutuklanan 44 şüpheli, 3 otobüsle cezaevine götürüldü. Prof. Dr. Büşra Ersanlı, destek için bekleyen gruba el salladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!