Şehitler memleketlerine uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Şehitler memleketlerine uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2015 11:44

Şemdinli'de PKK’lı teröristlerin yola döşedikleri patlayıcıları infilak etirmeleri sonucu şehit düşen Uzman Çavuş İzzet Taşbaş ve Uzman Onbaşı Yunus Arda için Van’da tören düzenlenirken, Batman'daki terörist saldırıda şehit olan polis memuru Nedim Erbay'ın Manisa'nın Kula ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

Haberin Devamı

ŞEHİT ASKERLER MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Şehitler memleketlerine uğurlandı

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı’ndaki törene, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Hakkari Valisi Yakup Canpolat, Muş Valisi Saddar Yavuz, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, askeri erkan, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.



Şehitler memleketlerine uğurlandı

Haberin Devamı

Saygı duruşunun ardından şehit askerlerin Türk bayrağına sarılı naaşları tören alanına getirilerek, özgeçmişleri okundu. İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın okuduğu duanın ardından şehitlerin naaşları bir süre askerlerin omzunda taşınarak askeri uçakla Erzurum ve Afyonkarahisar’a götürüldü.

Şehitler memleketlerine uğurlandı


ŞEHİDİN SON PAYLAŞIMLARI YÜREKLERİ DAĞLADI

Hakkari Şemdinli’de terör örgütü PKK'nın mayınlı tuzağı sonucu şehit olan iki çocuk babası Afyonkarahisarlı Uzman Çavuş İzzet Alper Taşbaş'ın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar yürek burktu.

Şehitler memleketlerine uğurlandı

Haberin Devamı

Taşbaş’ın bazı paylaşımları şöyle:

"- Boğazınız düğümlenecek, acıyı ciğerlerinizde hissedeceksiniz, zamansız gözleriniz dolacak. Ama sadece 'iyiyim bir şey yok' diyebileceksiniz.

- Kan döküyorsun eylül, yaprak neyine yetmiyor.

- Dön de bir bak ardına neler neler gidiyor; sıra sıra yiğitler, omuzlarda şehitler, koskoca bir vatan gidiyor, ülkem gidiyor.

- Biz doğduğumuzdan beri fakirdik. Varlık görmedik ki yokluktan şikayet edelim.

- Niyetleri iyiymiş, nasıl iyi niyettir, ben ihanet diyorum, siz deyin ki gaflettir, eğer mevzu vatansa gaflet de ihanettir. Caminin duvarına işedi, siydi bunlar.

Şehitler memleketlerine uğurlandı

Haberin Devamı

- Tasalanma yiğidim; zaman bizden yanadır,
Külümüzden yükselen duman bizden yanadır,
Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır,
Dünya düşman olsa da, Allah bizden yanadır.

- Korkma, çekinme, hüzünlenme, ye'se kapılma, Allah bizimle beraberdir.

- Devletle tanışıklığımız aşağı yukarı altı yaşında iken sicim gibi yağan yağmurun altında ne mutlu 'TÜRKÜM' derken başladı.

- Bugün ben kendimi vatansız hissettim.

- Fistanlı teröristler şu aralar maske takarak kanımızı akıtmakta, kalleşçe, namertçe arkadan ateş etmektedir.

- Yükümüz ne kadar ağır, yolumuz engebeli olsa da Allah büyük vesselam. İlk bomba nasibini adalet sarayı aldı, nasıl bir barış süreciymiş arkadaş anlamadım gitti, geçmiş olsun polis arkadaşlara."

Haberin Devamı

3 METRELİK ÇUKUR KAPATILDI

Batman-Kozluk karayolu üzerindeki Dövecik Köyü yakınlarında PKK’lıların yola tuzakladığı bombayı polis zırhlı aracının geçişi sırasında patlattığı ve polis memuru Nedim Erbay’ın şehit olduğu, 1 kişinin de öldüğü saldırının izleri bugün ortaya çıktı. Şiddetli patlama ardından karayolunda 3 metre derinliğinde çukur oluştu. Çukur, sürücüsü Hamdul Engin’in öldüğü kamyonette bulunan domateslerle dolduğu görüldü.

Şehitler memleketlerine uğurlandı

Jandarma ekipleri karayolunda bugün başka patlayıcı bulunup bulunmadığı aramasını yaptı. Daha sonra olay yerinde detaylı incelemelerde bulunuldu. Jandarma ekiplerinin çalışmasının ardından karayolları ekipleri oluşan çukuru kapattı.

Şehitler memleketlerine uğurlandı


'EN SON BAYRAMDA GÖRÜŞTÜK'

Haberin Devamı

Biri kız iki çocuk babası şehit polis memuru Nedim Erbay'ın öğrenci servisi taşımacılığı yapan ağabeyi Ahmet Erbay, "Kendisiyle en son bayramın birinci günü görüşmüştük. Kendisini dış görevde olduğunu, eşi ve çocuklarının bayramı evde kutladıklarını, kurban kestiklerini söyledi" dedi. Kardeşinin şehit olduğu haberini, yatsı namazına giderken yeğeninden aldığını, hemen ardından bir polis arkadaşının arayıp "Nedim ağabeyi, şehit verdik" dediğini anlatan ağabey Erbay "Acımız büyük" dedi.

Şehitler memleketlerine uğurlandı


İLÇE BAYRAKLARLA DONATILDI

Kula ilçe merkezinde bulunan şehitlik abidesinde hazırlıklar yapılırken bir yandan da şehidin baba ocağının bulunduğu Saraçlar Mahallesi başta olmak üzere ilçe merkezindeki Hamdullah Caddesi, Yunus Emre Caddesi, iş yerleri ve evlerin balkonları Türk bayraklarıyla donatıldı.


Şehitler memleketlerine uğurlandı
Dinar'a şehit ateşi düştü



Şehitler memleketlerine uğurlandı
Kula’ya şehit ateşi düştü



Şehitler memleketlerine uğurlandı
Erzurum’daki şehit ailesine acı haber verildi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!