İçişleri Bakanı Selami Altınok: Cizre’de 30-32 PKK’lı ölü

Güncelleme Tarihi:

İçişleri Bakanı Selami Altınok: Cizre’de 30-32 PKK’lı ölü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2015 21:45

İçişleri Bakanı Selami Altınok, geçen hafta cuma gününden beri sokağa çıkma yasağının devam ettiği Şırnak’ın Cizre ilçesine geçmek isteyen HDP’li gruba izin verilmeyeceğini belirterek, “Cizre’ye varmaları durumunda provokatif olaylara sebebiyet verilebileceğini değerlendirdiğimizden dolayı kendilerinin güvenliğini ve huzurunu sağlama noktasında Cizre’ye varmaları söz konusu değildir, ona müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Bakan olduktan sonra ilk basın toplantısını düzenleyen Altınok, başta Cizre olmak üzere son dönemdeki terör olaylarına değindi. Şırnak’ta terör örgütü mensubu 91 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldığı, Cizre’de operasyonlara başlandığını kaydeden Altınok şunları söyledi:

800 kilo patlayıcı imha

“Cizre’de sürdürülen operasyonlarda 800 kilogram patlayıcı imha edilirken, 30 barikat kaldırılıp hendekler kapatıldı. 1 vatandaş hayatını kaybederken, 4 vatandaşla 11 polis yaralandı. Operasyonlar kapsamında 2 kaleşnikof tüfek, 1 el bombası, 1 pompalı tüfek ele geçirilirken, örgüt güvenlik güçlerine yönelik 21 roketatar, 19 el yapımı bomba ve 1 tuzaklı bomba ile saldırı yaptı. Bunun sonucunda 6 zırhlı araç hasar gördü. Terör örgütünün kaybının 30-32 olduğunu değerlendiriyoruz.
7-8-9 Eylül tarihlerinde ‘Terörü Lanetleme ve Yaşanan Saldırıları Protesto’ adı altında 72 ilde 859 eylem gerçekleştirmiştir. Bu amaçla 69 parti binasına saldırı gerçekleştirilmiş, 7 ilimizde toplam 30 ev ve işyeri ile 8 aracın hasar görmesine sebebiyet verilmiştir. Gerçekleşen bu eylemlerde 40 polisimiz ile 51 vatandaşımız yaralanmış, 2 vatandaşımız ise hayatını kaybetmiştir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!