Siste 3 kez hain tuzak: 16 şehit

Güncelleme Tarihi:

Siste 3 kez hain tuzak: 16 şehit
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2015 10:59

Terör örgütü PKK, önceki gün bir kez daha Türkiye’yi yasa boğan hain bir saldırı düzenledi. Saldırıya ilişkin kahreden detaylar da ortaya çıktı. Hakkâri’deki Dağlıca Üs Bölgesi’ne geçiş güzergâhında alan temizliği yapan askerler 3 kez tuzağa düşürüldü. Önce yola döşenen bombalar patlatıldı, ardından yardıma giden askerler tuzağa düşürüldü. 16 asker şehit oldu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’yi gözyaşına boğan Hakkâri Dağlıca’daki terör örgütü PKK’nın saldırısının detayları ortaya çıktı. Kış üslenmesine geçmek isteyen PKK militanlarının Dağlıca bölgesinde hareketliliği tespit edildi. Askeri birlikler ve özel harekât polisi, 2 gün önce geniş çaplı operasyon başlattı. Hava desteğiyle de PKK’nın yola döşediği birçok patlayıcı imha edildi. Dağlıca Üs Bölgesi güzergâhında ise alan temizleme çalışması yapıldı.

Siste 3 kez hain tuzak: 16 şehit
TSK'dan Dağlıca açıklaması: 16 asker şehit, 6 yaralı

İlk değerlendirmelere göre, teröristler, olumsuz hava ve yoğun sisten faydalanarak Dağlıca’da Yeşiltaş köyü yakınlarındaki saldırı noktasına 400 kilo patlayıcı yerleştirdi, mühimmat ve ağır silahlarla yığınak yaptı. Dağlıca Tabur Komutanlığı’ndan ayrıldığını tespit eden teröristler, Yeşiltaş yakınlarında pusuya yattı.

Haberin Devamı

İLK SALDIRI 15.15’TE

PKK’lı teröristler, ilk saldırıyı saat 15.15 sıralarında düzenledi. Bu ilk saldırıda bir asker yaralandı. Diğer 4 asker teröristlerle çatışmaya başladı. Tabur Komutanlığı’na 10 kilometre uzaklıktaki saldırı haber alındığında Dağlıca’dan Tabur komutanı Kurmay Yarbay İlker Çelikcan’ın da bulunduğu bir ekip zırhlı personel taşıyıcı ile olay yerine hareket etti. Destek ekibi saldırı noktasına ulaştığında teröristlerin el yapımı patlayıcı ile gerçekleştirdiği saldırı sonucu Yarbay Çelikcan ile birlikte 9 asker şehit oldu.

Siste 3 kez hain tuzak: 16 şehit

PKK DESTEK EKİBİNE SALDIRDI

Bu hain tuzağın haber alınması ile saldırı helikopterleri ve uçaklar saat 16.30 sıralarında harekete geçerek PKK mevzilerini bombalamaya başladı. Bu sırada üç tank ve zırhlı personel taşıyıcı ile ikinci ve daha büyük destek ekibi bölgeye hareket etti. Ancak teröristler, ikinci kez el yapımı patlayıcı ile destek ekibine saldırdı. Bu saldırıda da 7 asker şehit düştü. İkinci saldırı sırasında bir tank da zarar gördü ve 5 asker yaralandı.

10 SAATTE GEÇİLEBİLDİ

İlk saldırının gerçekleştiği bölge tabura yaklaşık 10 km uzaklıkta olmasına rağmen yoğun yağış ve sis nedeniyle destek ekibinin ulaşımında güçlükler yaşandı. Dün sabah bölgeye indirilen Jandarma Özel Harekât timleriyle iki tabur bordo bereli 10 km’lik mesafeyi hava koşulları ve devam eden çatışmalar ve tuzaklar nedeniyle ancak 10 saatte geçebildi. Bu zor koşullar nedeniyle de şehitlerin sayısının tespit edilmesi gecikti. Dün akşam saatlerinde halen bölgede 200 kişilik bir PKK’lı grubun bulunduğu ve bu gruba yönelik operasyonların aralıksız sürdüğü belirtildi.

Haberin Devamı

Siste 3 kez hain tuzak: 16 şehit
Şehitlerin isimleri ve memleketleri belli oldu

Siste 3 kez hain tuzak: 16 şehit

SIFIR NOKTASINA BOMBA

Saldırının ardından terörist grup sınır dışına doğru harekete geçti. Hava destekli operasyonda teröristlerin geçiş güzergâhları bombalandı. Teröristlerle birçok noktada sıcak temas sağlandı. Dağlıca’da bulunan askeri üs bölgesinin ihtiyaçlarının hava desteğiyle sağlandığı ancak bölgedeki olumsuz hava şartları yüzünden görüş mesafesinin bir metreye kadar düşmesi nedeniyle üs bölgesine saldırı günü hava yerine karadan destek gönderildiği öne sürüldü.

Siste 3 kez hain tuzak: 16 şehit

Terfiyle Dağlıca’daydı

TERÖR örgütü PKK’nın hain saldırısı sonucu şehit düştüğü kesinleşen Tabur Komutanı Kurmay Yarbay İlker Çelikcan, 1999’da Kara Harp Okulu’ndan mezun olduktan sonra ‘Bordo Bereli’ olarak bilinen Özel Kuvvetler’de görev yapmaya başladı. Subay olarak tim komutanlığı yapan Erzurum doğumlu Çelikcan, Özel Kuvvetler’in birçok operasyonuna katılarak başarı gösterdi. Kurmaylık sınavını kazanarak Harp Akademisi’ne giren Çelikcan, bu yıl mezun oldu ve ağustos başında yapılan Yüksek Askeri Şûra’da (YAŞ) yarbaylığa yükseldi. Özel Kuvvetler’den geldiği için Çelikcan, Güneydoğu’daki en riskli bölgelerden birisi olan Dağlıca’ya tabur komutanı olarak gitti.

Haberin Devamı

Siste 3 kez hain tuzak: 16 şehit

NENENİN GÖZYAŞLARI

Bursa’da Çelikcan’ın ailesinin oturduğu mahalle bayraklarla donatıldı, Erzurum’un Olur ilçesindeki yakınları da evine akın etti. Eşi doktor olan 2 çocuk babası şehit Yarbay’ın babaannesi 95 yaşındaki Dilber Çelikcan şehit haberinin ardından şoke oldu. Konuşmakta güçlük çeken yaşlı kadın, gözyaşlarına boğuldu. Şehit Yarbay Çelikcan’ın yengesi Pero Çelikcan ise geçen yıl ailesiyle birlikte köyüne geldiğini belirterek, “Hiç kimseyi incitmezdi, duygusal birisiydi” diyerek hıçkırıklara boğuldu. Yengesi Neriman Çelikcan ise “Olan ana kuzularına oluyor” dedi.
(Uğur ERGAN / ANKARA)

Haberin Devamı

Siste 3 kez hain tuzak: 16 şehit

Başbakan Davutoğlu: Özel kuvvetler şehitleri aldı

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Dağlıca’daki hain saldırıyla ilgili güvenlik toplantılarının ardından Çankaya Köşkü’nde basın açıklaması yaptı. Çatışmayla ilgili resmi olmayan bilgileri ‘kara propaganda’ olarak nitelendiren Davutoğlu, şunları söyledi: “O dağlar o teröristlerden temizlenecek. Ne olursa olsun te-miz-le-ne-cek; o kadar! Dün (önceki gün) itibariyle bu çatışmalar aralıksız devam ederek bugüne (dün) kadar sürmüştür. Güvenlik birimlerimiz, komando birlikleri ve özel kuvvetlerle takviye ederek bu derin vadide bulunan karayolu üstündeki alanı güvenlik altına almış, şehit düşen kahraman askerlerimize ulaşmış ve tahliye etmiştir.” (ANKARA)

Haberin Devamı

Siste 3 kez hain tuzak: 16 şehit

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!