3. yıldönümünde de Gezi Parkı kapalı

Güncelleme Tarihi:

3. yıldönümünde de Gezi Parkı kapalı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2016 01:50

Protestoların üçüncü yıldönümünde Gezi Parkı yine bariyerlerle vatandaşların girişine kapatıldı. Taksim’de dün akşam toplanan yüzlerce kişi “Buradayız. Bir aradayız” yazılı pankart açarak İstiklal Caddesi’ne yürüdü. Grup basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı.

Haberin Devamı

Gezi Parkı protestolarının 3’üncü yıldönümü nedeniyle buluşma çağrıları yapılırken polis Taksim Meydanı’nda dün sabah erken saatlerden itibaren güvenlik önlemi aldı. Çevik Kuvvet ekipleri ve TOMA’lar gün boyu nöbet tuttu. Gezi Parkı’na vatandaşların girişine izin verilmedi. Meydandaki Atatürk Anıtı’nın çevresi de bariyerle kapatıldı.

Saat 18.30 sıralarında Taksim Dayanışması ve CHP Gençlik Kolları üyelerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi toplandı. Kalabalık “Buradayız. Bir aradayız” yazılı pankart açarak yürümeye başladı. “Her yer Taksim her yer direniş” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atan grubun önünde CHP milletvekilleri Ali Şeker, Eren Erdem ve Gülay Yedekçi, HDP Milletvekili Garo Paylan, ÖDP Eş Başkanı Alper Taş ile Gezi Parkı protestolarında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfi Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz, Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ile babası Sami Elvan, Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik ile plastik mermiyle gözünü kaybeden Volkan Kesanbilici ve Erdal Sarıkaya vardı.

Haberin Devamı

3. yıldönümünde de Gezi Parkı kapalı

 ‘GEZİ ÜLKENİN İMDAT ÇIĞLIĞI’

Polis, Fransa Konsolosluğu önünde grubun önünü iki TOMA ile kesti. Grubun basın açıklaması yaparak dağılması konusunda anlaşma sağlandı. 

Taksim Dayanışması adına yapılan açıklamada, “Gezi bu ülkenin imdat çığlığıdır. Gezi bu ülkenin direnme refleksidir. Gezi bu ülkenin nefes alışıdır. Gezi haksızlığa, keyfiliğe, dayanmaya karşı bir parktan tüm ülkeye yayılan, kente, doğaya, yaşama sahip çıkanların direnişidir. Kadınların, gençlerin geleceğini korumak adına kendini siper eden gençler ülke mirasına, ülkeye, hatta dünyaya miras bırakarak can verdiler. İşte Gezi de bu gençler gibi yaşlanmayacak” denildi.

Açıklamanın ardından ortam zaman zaman gerilse de, polis müdahale etmedi. Kalabalığın dağılmasının ardından Galatasaray Lisesi önünde 6 kadın 1 saat oturma eylemi yaptı.

Haberin Devamı

Antalya’da, Gezi eylemlerinin yıldönümü nedeniyle toplanan gruba polis müdahale etti, 2 kişi gözaltına alındı.

3. yıldönümünde de Gezi Parkı kapalı

ALİ İSMAİL KORKMAZ'IN HEYKELİNİN ÖNÜNDE KEPLERİNİ HAVAYA ATTILAR 

ESKİŞEHİR'de bir grup genç, Gezi protestoları sırasında dövüldükten sonra kaldırıldığı hastanede 38 gün sonra yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın heykeli önünde karanfil bırakıp keplerini havaya fırlattı. Grup adına konuşan gençlerden biri, "Ali İsmail öldürülmeseydi, bugün mezun olacaktı. Ali'nin atamadığı kepini atıyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!