3 yeni okulun açılışını yapan Bakan Tekin: Dünyanın en iyilerindeniz

Güncelleme Tarihi:

3 yeni okulun açılışını yapan Bakan Tekin: Dünyanın en iyilerindeniz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2024 07:00

İstanbul’da Eyüpsultan Hüsnü Özdemir İmam Hatip Ortaokulu ve Nişancı Ortaokulu ile Güngören Erhan Dedeoğlu Anadolu Lisesi’nin açılış törenleri gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Törenlere Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu da  katıldı. Bakan Tekin, törenlerdeki konuşmalarında özetle şunları söyledi:

3 yeni okulun açılışını yapan Bakan Tekin: Dünyanın en iyilerindeniz

“Türkiye’de maddi imkânlar açısından eğitimin 2002 yılı verileriyle bu günkü verilerini karşılaştırsak ve çıkan sonuçların dünyanın başka bir ülkesine ait olduğunu farzetsek, ‘adamlar eğitimde devrim yapmışlar’ deriz. Türkiye şu an derslik başına düşen öğrenci sayısı, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı itibarıyla dünyanın en iyi ülkeleri kategorisinde. Bizim çocukluğumuzda 60 kişilik sınıflarda okurduk. Rize’de okudum, ders kitabı için şehirdeki tek kırtasiyeye giderdik. Genellikle kitaplara birinci ayın sonunda ulaşırdık. Şimdi dönem başlamadan öğrencilerimizin kitaplarını hazır ediyoruz. Öğrencilerimizin sıralarına yılda 200 milyon adet kitap bırakıyoruz. Sadece hayırseverlerin yaptıkları okul açılışlarına gidiyorum. 2023 Haziran’dan itibaren hayırseverlerle yaklaşık 3 bin derslik protokolü imzaladık.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!