'3 Maymun'da politik gönderme yapmadım

Güncelleme Tarihi:

3 Maymunda politik gönderme yapmadım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2008 00:00

Nuri Bilge Ceylan'ın "Üç Maymun" filminin ekibi, dün uluslararası medyanın önüne çıktı.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan Nuri Bilge Ceylan'ın "Üç Maymun" filminin ekibi, dün uluslararası medyanın önüne çıktı. Basın toplantısına, Nuri Bilge Ceylan, filmin oyuncuları Yavuz Bingöl, Hatice Aslan, Ahmet Rıfat Sungar ve Ercan Kesal ile senaryo yazarlarından Ebru Ceylan katıldı.
CANNES Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan ve önceki gece galası yapılan Nuri Bilge Ceylan'ın "Üç Maymun" filminin basın toplantısında Ceylan ve filmin oyuncuları Yavuz Bingöl, Hatice Aslan, Ahmet Rıfat Sungar ve Ercan Kesal ile senaryo yazarlarından Ebru Ceylan uluslararası basının sorularını yanıtladı.
Nuri Bilge her ne kadar "Politik göndermeler yapmıyorum" dese de, AKP'nin seçimi kazandığı haberini filmine taşımasının ardından, kapalı ve dindar toplum temasına ters düşen bir hikaye anlatarak tezatları göstermesi, ülke gerçeklerini sinemasına taşıdığının ve politik göndermeler yaptığının bir kanıtı olarak yorumlandı.
"3 Maymun", son genel seçimlerde muhalefet partisi adayı olacakken, ölümle sonuçlanan bir kazanın

Haberin Devamı

3 Maymunda politik gönderme yapmadım

sorumluluklarından kurtulmak için suçu şoförü Eyüp'e yıkan milletvekili adayının para karşılığı onu cezaevine göndermesiyle başlıyor. Hapse giren Eyüp'ün karısı Hacer, oğlunun araba alma isteğine dayanamayarak kocasının patronu Servet'e başvurduktan sonra yasak ilişki yaşamaya başlıyor. Hapisten çıktıktan sonra durumu anlayan Eyüp ve oğlu İsmail ise olayı bildikleri halde üç maymunu oynamayı tercih ediyor.
Filmin basın toplantısında sanatçılar özetle şu görüşlere yer verdi:
Nuri Bilge Ceylan: "Ben filmlerimi çekerken bukalemun gibiyim. Değişen şartlara hemen ayak uyduruyorum, bende yanlış hissi uyandıran her şeye anında müdahale ediyorum. Kafamda oluşturduğum şeylerin kölesi olmuyorum. Ben hiçbir şeyden emin olan biri değilim, zaten sanat biraz da emin olmadığımız ve ifade edilmeyen şeyleri anlatmaktır."
Yavuz Bingöl: "Role senaryo üzerinden hazırlandım ama Ceylan doğaçlamaya çok önem veren bir yönetmen, bu yüzden oynarken doğaçlama yapma imkanı bulduk."
Ebru Ceylan: "Filmde kimse masum değil. Kadın karakterin günah keçisi yapıldığı yorumlarına katılmıyorum."
Ercan Kesal: "Milletvekili adayı olduğum dönemde yaşadığım tecrübeleri senaryoya aktardım. Hatta filmdeki kaza sahnesi benzerini yaşadım, fakat ölümle sonuçlanmamıştı. Doktorluk yaparken mecburi hizmet sırasında tanık olduğum olayların da senaryoya katkısı oldu."

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!