PKK'nın Hakkari bölge sorumlusu öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

PKKnın Hakkari bölge sorumlusu öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2015 16:52

HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi’nde dün güvenlik güçlerinin arama tarama faaliyetleri sırasında PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada, örgütün sözde Van eyaleti Kavaklı sorumlusu ’Andok’ kod adlı terörist Barış Tekçe öldürüldü. PKK’lı teröristlerin açtıkları hendekte tuzakladıkları patlatılmaya hazır 20 mutfak tüpü bulundu.

Haberin Devamı

Bölgedeki güvenilir kaynaklara göre, hava destekli operasyon şöyle gerçekleşti:

Hakkari- Çukurca yolunda dün saat 08.00’den itibaren patlayıcı araması başlatan askerler, Şine köprüsü ile Doğanlı mahallesi arasında kalan bölgede saat 09.00 sıralarında bir grup PKK’lının yolu iş makinesiyle kazdığını saptadı. Teröristlerin yolun belli noktalarına mayın yerleştirdiklerini ve köprüyü tahrip etmeye çalıştıkları belirlenince, güvenlik güçleri müdahale etti.

PKKnın Hakkari bölge sorumlusu öldürüldü

İnsansız Hava Aracıyla bölgede sivil şahısların olmadığının teyit edilmesi üzerine bölgeye taarruz helikopterleri de sevk edildi. Çıkan çatışmada Van Eyalet sorumlusuna bağlı örgütün sözde Van Eyaleti Kavaklı Sorumlusu ’Andok’ kod adlı Barış Tekçe ölü ele geçti. Bu teröristin, Hakkari- Çukurca yolunu bir hafta süreyle kapatan grubun lideri olduğu belirlendi.

PKKnın Hakkari bölge sorumlusu öldürüldü

Haberin Devamı

PKK’nın sözde Kavaklı sorumlusu olan ’Andok’un yemek sofrasında ve iş makinesinin kabininde çekilen fotoğrafları da ele geçti. Bölgede hendekte tuzaklanan, patlatılmaya hazır 20 mutfak tüpü bulundu.

HAKKARİ’DE TOPRAĞA VERİLDİ

Güvenlik güçlerinin Hakkari- Çukurca karayolunda iş makineleriyle yol kapatan PKK’lı teröristlere yönelik hava destekli operasyonunda ölen PKK’nın sözde Van eyaleti Kavaklı bölge sorumlusu ’Andok’ kod adlı Barış Tekçe bugün Hakkari’de toprağa verilirken bölücü örgüt yandaşları emniyet müdürlüğünü ve polis araçlarını taşladı.

Terörist Barış Tekçe’nin cenazesi Hakkari Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından kalabalık grup tarafından alındı. Cenaze törenine aralarında Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi ile BDP ve HDP’li yöneticiler ve büyük bir kalabalık katıldı.

PKKnın Hakkari bölge sorumlusu öldürüldü
Hakkari'de cenaze gerginliği

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!