Dışişleri Bakanlığı'ndan flaş açıklama

Güncelleme Tarihi:

Dışişleri Bakanlığından flaş açıklama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2015 01:37

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, PKK terör örgütünün lojistik ve koordinasyon amaçlarıyla kullandığı Zergele kampına yönelik gerçekleştirilen hava harekâtı sırasında PKK kayıplarının yanısıra sivil kayıplar da meydana geldiği yönündeki haberlerin üzüntüyle karşılandığını ve haberlerde ileri sürülen iddialar hakkında inceleme ve araştırma başlatıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle; "PKK terör örgütünün lojistik ve koordinasyon amaçlarıyla kullandığı Zergele kampına yönelik gerçekleştirilen hava harekâtı sırasında PKK kayıplarının yanısıra sivil kayıplar da meydana geldiği yönündeki haberler üzüntüyle karşılanmış ve haberlerde ileri sürülen iddialar hakkında inceleme ve araştırma başlatılmıştır. En yüksek standartlarda yürütülen hava harekâtı kapsamında tüm hedefler anlık istihbarat raporları doğrultusunda sivillerin bulunmadığına tam kanaat getirilen alanlardan seçilmekte; sivil kayıplarının yaşanmaması için daima azami gayret özenle sarf edilmektedir."

"ZERGELE TERÖRİST KAMPINDA ÜST DÜZEY PKK'LILARIN MEVCUT OLDUKLARI BİLİNMEKTEDİR"

"Bahsekonu Zergele terörist kampında sivillerin bulunmadığı, ancak üst düzey PKK'lıların harekât sırasında orada mevcut oldukları bilinmektedir. Öte yandan terör örgütünün sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı da maalesef bir vakıadır. Herhalûkarda gündeme gelen tüm iddialar en geniş biçimde araştırılacak, bu hususta temas halinde olduğumuz Irak Kürt Bölgesel Yönetimi makamlarıyla da ortak bir çalışma titizlikle yürütülecektir. Bu çalışmalarımız sonucunda elde edilecek bulgular kamuoyuyla en kısa zamanda paylaşılacaktır."

Haberin Devamı

Barzani’den PKK’ya; ’Savaş meydanınızı Kürdistan bölgesinden uzak tutun’

IRAK Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanlığı internet sitesinden yapılan açıklamada, Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucu sivillerin hayatlarını kaybettiği ileri sürülürken; PKK’ya "Savaş meydanınızı Kürdistan bölgesinden uzak tutun" çağrısı yapıldı.

Türk savaş uçaklarının Irak topraklarında PKK’ya karşı düzenlediği hava operasyonunda Zargeli köyünü bombalaması sonucu 10 sivilin hayatını kaybettiği iddia edildi. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanlığı tarafından olayla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. İnternet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, geçen gece Türkiye savaş uçaklarının Zargeli Köyü’ne yaptığı bombardıman sonucu suçsuz sivil vatandaşların öldüğü ve yaralandığı ileri sürüldü. Açıklamada bombardımanda hayatını kaybeden sivillere başsağlığı dilenirken şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

"Kürdistan bölgesi halkının şehit olmasına neden olan bu bombardımanı kınıyoruz. Türkiye’den sivil halkın bombalanmasının tekrarlanmasını istiyoruz. PKK güçlerinin de savaş meydanını Kürdistan bölgesinden uzak tutmasını istiyoruz: Artık Kürdistan vatandaşlarının bu savaş ve kargaşaya kurban gitmesini istemiyoruz. Savaşın devamı sivil halk için ziyandır. Biz her iki tarafın da barış projesine geri dönmesini istiyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!