Canlı yayında cevap fırtınası

Güncelleme Tarihi:

Canlı yayında cevap fırtınası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2015 12:13

Siyasetin önemli isimleri Türkiye gündemiyle ilgili art arda önemli açıklamalar yaptı. Aynı dakikalarda yapılan açıklamalar ortaya ilginç dolaylı diyaloglar çıkardı.

Haberin Devamı

Türkiye sıcak hava dalgasında kavrulurken siyaset meydanı da sıcak günler geçiriyor. 7 Haziran seçimlerinin ardından gündemin ilk konusu olan koalisyon çalışmaları yerini terör saldırıları sonrasında operasyonlar ve çözüm süreci tartışmalarına bıraktı.
Siyasi aktörlerden de konu hakkında art arda açıklamalar geliyor. Bugün AK Parti ve HDP temsilcileri bugün canlı yayınlarla adeta karşılıklı olarak birbirlerine cevap verdiler.

AKDOĞAN KONUŞTU HDP’DEN CEVAP GELDİ

AA Editör Masası’na konuk olan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan gündeme dair açıklamalarda bulundu. Akdoğan HDP’lileri eleştirerek, “Öcalan adını kullanarak yalan söylüyorlar. Öcalan bunları yakalasa muhtemelen sopayla kovalar 'her şeyi mahvettiniz' diye" dedi.

AKDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI

Akdoğan’ın canlın yayındaki bu açıklamasında yine canlı yayında Pervin Buldan ile birlikte açıklama yapan HDP’li İdris Baluken’den cevap geldi. Baluken, “Son derece seviyesiz bir üslup. Açıklamanın tamamını okuyalım gereken bilgileri veririz” dedi.

BULDAN VE BALUKEN’İN AÇIKLAMALARI

DEMİRTAŞ’A AKDOĞAN SORULDU


Bu sırada HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş gazetecilerin sorularını cevapladı. Demirtaş’a da Yalçın Akdoğan’ın “Dolmabahçe’de okunan ortak metin falan değildi. Onlar Öcalan’ın çağrısını okudular, bende hükümetin duruşunu ifade ettim. Buna bir mutabakat değil, süreçte bir irade beyanı veya yol yürüme iradesi denebilir” sözleri soruldu.

Demirtaş bu soruya “Kendisi aynı zamanda Dolmabahçe mutabakatı okunurken orada oturan bakanlardan biridir. İsmi Dolmabahçe mutabakatıdır. Neden mutabakat o zaman ismi” şeklinde cevap verdi. Demirtaş ayrıca bir an önce çatışmasızlık sağlanarak sürecin devam etmesi yönünde çağrıda bulundu.

DEMİRTAŞ’IN AÇIKLAMALARI

AKDOĞAN’A DA DEMİRTAŞ SORULDU

Demirtaş açıklamalarını tamamladığı sırada Akdoğan’ın canlı yayını devam ediyordu. AA editör masasında Demirtaş’ın yaptığı açıklaması ve çağrısı Akdoğan’a soruldu.
Akdoğan şunları söyledi: “Güveni bir defa yıktılar. Var olan güveni havaya uçurdular. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi aktörlerle, bu kadar sürece ihanet eden aktörlerle, bu sürecin nasıl devam ettirileceği bu bir muammadır. Bunlar güveni yıkmıştır, sarsmıştır. PKK’nın onu yapın bunu yapın diye şart koşacak hali yok. Onların gücü varsa örgüte çağrı yapsınlar, örgüt terk etsin, silahları bıraksın. Konuşulacak bir şey varsa ondan sonra konuşulur.”

BAKMADAN GEÇME!