HDP'li Kılıç'ın eşi ve oğlu patlamada öldü, kızı yaralandı

Güncelleme Tarihi:

HDPli Kılıçın eşi ve oğlu patlamada öldü, kızı yaralandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2015 20:05

HDP'nin Bursa milletvekili adayı olan Metin Kılıç, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde bugün canlı bomba saldırısında HDP Parti Meclisi üyesi olan eşi Ferdane Kılıç ile oğlu Nartan Kılıç'ı kaybetti. Kızı Sinem Kılıç da annesi ve kardeşiyle katıldığı basın açıklamasındaki patlamada yaralandı. Acı olayla ilgili açıklama yapan Metin Kılıç, "Saldırıda eşimi kaybettim, oğlumdan haber alamadım, olay sırasında yaralandığı bildirilen kızımın ise sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendim" dedi.

Haberin Devamı

Suruç İlçesi’nde bugün öğle saatlerinde meydana gelen patlamanın acısı Bursa’ya da düştü. HDP Parti Meclisi üyesi Ferdane Kılıç, oğlu Nartan ve kızı Sinem Kılıç ile birlikte Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’na destek vermek Suruç’a gitmişti. Öğle saatlerinde ilçedeki Amara Kültür Merkezi önündeki basın açıklaması sırasındaki patlamada Ferdane Kılıç ve oğlu Nartan Kılıç yaşamını yitirdi, Sinem Kılıç ise yaralı kurtuldu.

Bursa'da acı haberi alan Metin Kılıç hemen Suruç’a gitmek üzere yola çıktı. Telefonla kendisine haber verildiğini belirten Metin Kılıç, DHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Eşim ve oğlumun patlamada yaşamını yitirdiği söylendi. Kızım hastanede ve durumu iyiymiş. Ancak sağlıklı bilgi alamıyorum. Uçakta yer bulursam Şanlıurfa’ya olmazsa Gaziantep veya Diyarbakır’a gideceğim. Çok üzgünüm. Cenazeleri Bursa’da toprağa vereceğiz" dedi.

Haberin Devamı

HDPli Kılıçın eşi ve oğlu patlamada öldü, kızı yaralandı

"EŞİMİ KAYBETTİM, OĞLUMDAN HABER ALAMADIM"

Son seçimde HDP'den Bursa milletvekili adayı olan Metin Kılıç, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki patlamaya ilişkin, "Saldırıda eşimi kaybettim, oğlumdan haber alamadım, olay sırasında yaralandığı bildirilen kızımın ise sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendim" dedi.

İstanbul'dan Şanlıurfa'ya gitmek için uçağa binmek üzereyken, yaptığı açıklamada bulanan Kılıç, Suruç'taki terör saldırısında eşi Ferdane Kılıç'ı kaybettiğini söyledi.

Metin Kılıç, kızı Sinem'e telefonla ulaştığını belirterek, şunları kaydetti:

"Eşim Ferdane, oğlum Nartun ve kızım Sinem, bugün Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki basın açıklamasına destek vermeye gittiler. Patlamada eşimi kaybettiğimi kızımdan kesin olarak öğrendim. Telefonla konuştuk, kendisinin de yaralandığını söylediler ama kızımın durumu iyi. Oğlum Nartun ile ilgili ise tam bir bilgi alamadık. Kızım şu anda hastanelerde ve morglarda onu arıyor. İnşallah hayattadır. Acımız çok büyük, çok üzgünüm. Şuan Suruç'a gidiyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!