RTÜK’te muhalif üyelerin Başkanlık şansı artıyor

Güncelleme Tarihi:

RTÜK’te muhalif üyelerin Başkanlık şansı artıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2015 12:16

Radyo, Televizyon Üst Kurumu'nda (RTÜK) Üst Kurul’da dengelerin değişmesinin ardından Başkanlık yarışında muhalefet kontenjanından seçilen üyelerin şansı artıyor. Kurul’da 4 AK Parti, 2 CHP, 2 MHP ve bir de HDP kontenjanından seçilen üye bulunuyor.

Haberin Devamı

Başkanlık seçiminin 22 Temmuz’da yapılması planlanıyor. Muhalefetin başkanı belirleyecek çoğunluğa ulaşmasının ardından adaylar ortaya çıkmaya başladı. Bunlardan biri de Esat Çıplak. MHP kontenajınından seçilen Çıplak, Başkanlık adaylığı ile ilgili Hürriyet’e şunları söyledi:

''RTÜK’E OLUMLU İMAJ''
“Bu ikinci 6 yıllık üyelik dönemimde, sorumlu bir vatandaş bilinciyle mensubu olduğum kurum ve ülkemiz medya sektörünün dünyada örnek gösterilir bir hale getirilmesini vicdani bir görev bilerek, bu konuda daha fazla katkı yapmak istiyorum. Bu çerçevede, sektörün tüm aktörleri ile eşit mesafede ve sürekli işbirliği içerisinde bulunan, teknolojiyi teşvik eden ve teknolojik gelişmeleri karşılayacak ölçüde esnek bir düzenleyici çerçeveye sahip, ifade özgürlüğünü, sosyal, siyasal ve kültürel çoğulculuk ve çeşitlilik ile özel hayatın gizliliğini ve özellikle de çocuklarımızı koruyan, dini, etnik, siyasi, cinsel ayrımcılığı yok etmeyi misyon bilen, suç, şiddet, intihar ve terör propagandasının önüne geçen, hem sektörde hem de kamuoyunda olumlu bir imaja sahip bir kurum haline getirmek için çalışacağım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!