Adliye içinde slogan atanlar gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Adliye içinde slogan atanlar gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2015 12:56

MALTEPE Gülsuyu'nda, 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin de yaralandığı olaylara ilişkin davaya destek vermek için adliye önüne gelen grupta bulunan 2’si kadın 3 kişi, B-4’teki giriş kapısından adliye içine girip, asansörlerin bulunduğu kısımda, “Hasan Ferit Gedik ölümsüzdür” şeklinde slogan attı.

Haberin Devamı

Özel güvenlik görevlileri tarafından adliye bahçesine çıkarılan 3 kişi, burada da sloganlarına devam edince polis ve özel güvenlik görevlileri tarafından yaka paça gözaltına alındı. Adliye bahçesinde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, bir kadın eylemcinin, özel güvenlik görevlileri tarafından gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Özel güvenlik görevlilerinin böyle bir yetkisi olmadığını söyleyen Tanal, bir süre özel güvenlikçi ile tartıştı. Daha sonra gelen kadın polisler tarafından çevik kuvvet minibüsüne konulan eylemciler, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.




Bu arada, duruşma nedeniyle adliye ve çevresinde yine geniş güvenlik önlemleri alındı. B-4’te bulunan açık otopark ile adliye içinde duruşma salonunun bulunduğu -3. kata çıkışlar da, -4. kattan bariyerlerle kapatıldı. Duruşma için gelenler ise isim kontrolünden sonra duruşma salonunun bulunduğu kata alındı.

Adliye içinde slogan atanlar gözaltına alındı


Adliye içinde slogan atanlar gözaltına alındı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!