Meteoroloji yüzünü gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Meteoroloji yüzünü gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2015 16:30

Dünya Meteoroloji Örgütü, (DMÖ) Türkiye'nin sıcak hava dalgası nedeniyle önümüzdeki günleri sıkıntılı geçireceği açıkladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri ise hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada önümüzdeki 5 gün için ekstra bir uyarıları olmadığını belirtti ve ekledi: Artık uzmanlar vatandaşa hava durumunu harita üzerinde videolu olarak anlatacak.

Haberin Devamı

hurriyet.com.tr'ye bilgi veren Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri, artık mgm.gov.tr adresi üzerinden 'video hava durumu' başlığı altında vatandaşın 3 günlük hava durumunu görüntülü izleyebildiğini söylediler. Analiz yapan uzmanların anlatımıyla Türkiye'de üç günlük hava tahmini ile İstanbul, Ankara ve İzmir'e ilişkin ayrıntını bilgiler yer alıyor. MGM, her gün düzenli olarak öğle raporunun ardından bu videoyu yayınlayacak.

Haberin Devamı

DÜNYA METEOROLOJİ ÖRGÜTÜ'NÜN SICAKLIK UYARISINA NE DEDİLER?

Meteoroloji yüzünü gösterdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Dünya Meteoroloji Örgütü'nün yaptığı Türkiye uyarısına karşın; önümüzdeki 5 gün için ekstra bir uyarıları olmadığını belirtti. MGM uzmanları, Doğu ve Güneydoğu Bölgesinde sıcaklıkların zaten mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde seyrettiğini önümüzdeki günlerde de bu seyrin devam etmesini beklediklerini söylediler.

Haberin Devamı

Meteoroloji yüzünü gösterdi

DİYARBAKIR, ŞANLIURFA DİKKAT...

Önümüzdeki 4-5 günde yurt genelinde ciddi bir değişiklik beklemediklerini belirten uzmanlar, tahminlerini şöyle ifade ettiler:

"Güneydoğu basra alçak hava basınç sisteminin etkisi altında. Belki güney kesimlerde, Akdeniz Bölgesinde birkaç derece artış olabilir. Adana'da sıcaklık 32 dereceyken, 33-34'e çıkabilir. Antalya merkezde 35-36 dereceye yükselebilir.

Diyarbakır da mevsim normali 37 derecedir ama şuan 40-41 dereceye çıkabilir sıcaklık. Şanlıurfa'nun normali 37-38 derecedir; önümüzdeki günlerde 39-40 dereceye yükselebilir sıcaklık."

Uzmanlar, Kuzey, İç ve Batı kesimlerde ise sıcaklıkların mevsim normalleri civarında olduğunu belirttiler. Marmara ve Karadeniz'de hafif yağış geçişleri beklediklerini; bu nedenle bu bölgelerde sıcaklıkların mevsim normallerinde seyrettiğini ifade ettiler.

Haberin Devamı

35 DERECENİN ÜZERİNDEYSE DİKKAT!

Uzmanlar, Hürriyet'e yaptıkları değerlendirmede vatandaşları hava sıcaklıklarının 35 ve üzerinde olması durumunda uyardıklarını belirterek, "35 ve üzeri 'aşırı sıcak' grubuna girer. Bu nedenle biz 'risk' uyarısı yaparız. Vatandaşların öğle saatlerinde mümkünse dışarıda bulunmamalarını isteriz" dediler.


BAKMADAN GEÇME!