Kılıçdaroğlu, Davutoğlu ile baş başa görüşecek

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu, Davutoğlu ile baş başa görüşecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2015 06:59

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koalisyon görüşmeleri kapsamında gelecek hafta içinde parti genel merkezinde ağırlayacağı AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile başbaşa görüşme kararı aldı.

Haberin Devamı

AK PARTİ’NİN BOZDUĞU MUTABAKATLAR LİSTESİ

Kılıçdaroğlu başbaşa görüşmede Davutoğlu’na, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın anayasal sınırlar içine çekilmesi” tartışmasının da olduğu bazı başlıklara ilişkin beklentilerini iletecek, “İki siyasi partinin karşılıklı güvene dayalı hükümet ortaklığının mümkün olup olmadığı” müzakaresi yapacak. Bu kapsamda Kılıçdaroğlu, Davutoğlu’nun önüne 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde, AK Parti ile CHP arasında varılan ancak AK Parti’nin olumsuz tavrı nedeniyle uygulamaya sokulmayan mutabakatlar listesi koyacak. Bu listenin ilk sırasında ise CHP milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay’ın tutukluluğu nedeniyle 2011 Genel Seçimleri sonrasında yaşanan “yemin krizi” olacak.

AK PARTİ- CHP DAHA GÜÇLÜ İHTİMAL
CHP kulislerine yansıyan iddialara göre de olası bir “AK Parti- CHP hükümeti” ihtimali hızla artıyor. AK Parti’nin bazı eski grup başkanvekilleri aracılığıyla CHP kurmaylarına iletilen son bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CHP’yi tatmin edecek bir cumhurbaşkanlığı pozisyonuna yeşil ışık yaktığı vurgulanıyor.

BAKMADAN GEÇME!